perna-cu-iepuras-f

Perna decorativa cu iepuras

Au trecut cateva luni de cand am cusut o perna decorativa si degetele mele nu mai au astampar. Asa ca m-am folosit de faptul ca se apropia ziua de Pasti ca sa ma pun pe treaba. Dupa mai putin de douazeci de minute, am sfarsit cu o perna numai buna pentru un  inceput de primavara si o celebrare de Pasti – o perna cu iepuras.

Am vazut multe perne cu iepurasi – in magazine sau pe internet – si fiecare are personalitatea ei. Una dintre cele care mi-au luat recent ochii e cea de mai jos, pe care am gasit-o pe un raft uitat al unui magazin de decor.

perna-cu-iepuras-si-fundita

Eu am ales calea mai usoara – fara linii in zigzag, fara fundite. Perna asta e una dintre cele mai simple pe care le-am croit vreodata. De fapt, cred ca o detroneaza usor pe cea cu floare, care e atat de usoara incat am impresia ca o pot coase cu ochii legati.

A fost in plus rusinos de ieftina. Am gasit un material bej, moale si destul de consistent la un pret de $1,50 pe metru. Fiindca o perna decorativa standard e 42 cm x 42 cm, am avut nevoie doar de o jumatate de metru, care mi-a usurat buzunarul cu doar 75 de centi sau, pe romaneste, in jur de 3 lei.

Singura investitie aditionala a fost o bucata de fetru pentru care nu mi-a trebuit mai mult decat maruntisul pe care l-am gasit pe fundul buzunarului si din care mi-a mai ramas destul pentru vreo alte doua sau trei proiecte. :)

material-perna-iepuras

Si iata cum s-a derulat toata aventura mea decorativa. Am indoit materialul pe diagonala si am taiat doua patrate.

materail-patrat-perna

Inainte de a atasa cele doua fete, am cusut iepurasul pe una din ele. In ce il priveste pe iepuras, am cautat pentru inceput pe internet imagini cu siluete si urechi. L-am folosit pe cel de aici, marind imaginea pana mi s-a parut potrivita pentru perna mea. Daca preferi un altul decat cel pe care l-am ales eu (poate unul cu o ureche indoita sau altul din profil) poti, de pilda, sa iti incepi cautarile aici.

Am desenat conturul iepurasului meu pe bucata de fetru.

sablon-hartie-iepuras

Apoi l-am decupat ca sa ma aleg intr-un minut cu un appliqué care nu avea nevoie nici de tiv, nici de surfilat. Ti-am mai spus cat de mult imi place fetrul? Materialul celui fara rabdare.

iepuras-din-fetru

Am gasit centrul uneia dintre fetele pernei impaturind-o in patru, apoi am potrivit iepurasul in mijlocul ei, dupa ochi. L-am fixat doar cu un singur ac cu gamalie. Fetrul nu aluneca, asa ca nu a fost nevoie de mai mult ca sa il tin in loc.

Fetru + Aurora = ♥ ♥ ♥

cum-sa-cosi-perna-cu-iepuras

Apoi a urmat partea mea preferata. Desi am luat-o din cand in cand pe aratura si m-am indepartat de marginile iepurasului, a fost extrem de usor sa il cos la masina.

iepuras-applique

Ta-daa! Topaie daca poti:)

perna-cu-applique-iepuras

In sfarsit, am cusut fetele pernei una de alta, am calcat perna, apoi am umplut-o cu calti.

cum-se-coase-perna-iepuras

As fi putut sa ma opresc aici, fiindca iepurasul meu era acceptabil si fara codita.

cum-se-face-perna-iepuras

Dar i-am adaugat un pompon mic (pe care l-am cusut cu mana), fiindca detaliul asta da tot farmecul pernei.

iepuras-codita

Nu i-am adaugat nici o fundita, pentru ca sotul meu a suferit deja indeajuns cu toate accentele mele roz prin casa. Nu pot sa spun ca un iepuroi fara fundita are ceva de-a face cu vreun decor masculin, dar e un pas pe calea cea buna. :)

perna-cu-iepuras-decor-pasti

Daca as fi avut mai mult timp, as mai fi taiat inca un iepuras din fetru, l-as fi cusut pe cealalta fata a pernei si i-as fi adaugat ochi, bot si mustati. Poate si un morcov din fetru in labute. Te-ai prins? Iepure din fata, iepure din spate. Pentru un posesor de perna cu iepure, blocat pe undeva prin anii gradinitei, asta ar fi un joc interminabil:)

decor-perna-iepuras

Deocamdata, perna mea a fost un detaliu adorabil in decorul nostru de Pasti. M-am gandit sa mai fac inca una, cu un iepuras de fetru alb sau roz pe o perna cu modele – tot roz. (Sorry, honey!) Sau unul negru pe un fond alb, versiunea de Pasti a artei cu siluete pe care am exemplificat-o aici acum vreun an.

Ce imi place insa si mai mult e faptul ca ideea cu silueta iepurasului o poti folosi in atatea alte feluri. O felicitare de Pasti facuta in doua minute. Etichete pentru cadouri in forma de iepuras cu codita dintr-un mini-pompon. Ghirlanda din iepurasi de fetru sau carton. Tablou improvizat cu silueta de rozatoare adorabila. Etichete cu iepurasi, pentru briose. Servete pentru cina cu un iepuras singuratic intr-un colt. Saculet de cadouri cu iepuras.

Poti chiar sa renunti la fetru si sa folosesti vopsea pentru material textil ca sa colorezi un iepuras pe o fata de perna. Sau sa renunti la vopsea si sa rezolvi problema de-a dreptul cu carioca.

Am sa ma opresc aici, fiindca am sa ma trezesc cosand iepurasi pana la Craciun. Creeaza dependenta:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>