perna-paiete-f

In cautarea inspiratiei – Perne decorative cu paiete

In ultima vreme, am vazut o multime de perne decorative perfecte pentru o camera care are nevoie de un pic de lumina. Pernele de mai jos nu sunt neaparat cea mai buna alegere daca iti place sa te rastorni pe ele pentru un pui de somn. Dar daca ai nevoie de ceva special – un dram de sclipici printre toate celelalte perne cuminti pe care le ai, sunt perfecte.

Nu folosesc prea multe paiete pentru decor pentru ca e usor sa sari peste cal si sa dai in kitch. Dar folosite bine, una-doua perne de genul acesta pot schimba tot aspectul unei camere. Nu strica niciodata cand lumina gaseste alte obiect in care sa creeze reflectii – fie ca e vorba de un obiect de sticla, o oglinda, o piesa cu suprafata metalica – sau o perna cu paiete.

Pernele de mai jos imi plac atat de mult incat sunt convinsa ca imi voi face cateva curand. Am nevoie doar de un material monocrom, o idee de design si o mana de paiete. O, si rabdare. Paietele cer intotdeauna rabdare.

Paietele de cusut sunt in general foarte ieftine. In plus, o pungulita de paiete pare sa nu se termine niciodata. Asa ca daca vreuna din pernele de mai jos te inspira, poti sa obtii acelasi rezultat de una singura fara sa te ruinezi.

Relaxare

Am vazut perna asta intr-o multime de culori de paiete. Tot ce ai de facut e sa iti desenezi literele pe material, apoi sa treci la cusut paiete, conturnad pentru inceput literele.

perna-paiete-argintie

perna-paiete-verde

perna-paiete-albastra

Pasari

Aici ai si un pic de brodat, dar poti sa renunti la plante si frunzulite si sa te rezumi doar la pasari. Oricum, rezultatul e spectaculos. Dintre toate pernele cu paiete pe care le-am imortalizat, asta e cea pe care o prefer.

perna-paiete-pasari

Bufnita

Imi place ca pernele mele sa aiba dimensiuni si forme standard, fiindca astfel sunt mai usor de combinat si dau impresia de ordine. Dar daca tu preferi sa o iei pe carari nebatute, perna asta in forma de bufnita e absolut adorabila.

perna-paiete-bufnita

Broasca testoasa

Daca ai o slabiciune pentru animale, dar bufnita de sus e prea mult pentru tine, iata aici o broasca testoasa:)

perna-paiete-testoasa

perna-paiete-broasca

Paiete + margele

Iar daca ai timp berechet, o afinitate speciala pentru paiete si margele si o pasiune pentru modele complicate, iata o perna pentru tine. Desi arata minunat in persoana, de data asta as prefera sa o cumpar decat sa o fac… :)

perna-paiete-margele

model-perna-paiete

Numai paiete

Daca pernele de mai sus te sperie, iata una simpla. Coase randuri de paiete pe toata suprafata pernei ca mai jos. Iti va lua probabil ceva timp, dar poti sa o faci in timp ce te uiti la televizor. Pana cand, pe la sfarsitul episodului al cincilea, toata drama se rezolva, criminalul e prins, victima razbunata si povestea de dragoste consumata, te alegi si cu o perna cu paiete.

perna-paiete-maro

Model simplu, paiete putine

In sfarsit, pentru o perna de efect, dar care nu striga “sunt imposibil de facut!”, o perna pentru care nu trebuie sa cumperi paiete in cantitati industriale. Poti sa alegi un model mai usor si sa ti-l desenezi singura pe material. Lucrul care imi place la pernele decorative e ca iarta multe. Chiar daca modelul nu e perfect, greselile sunt de cele mai multe ori greu de identificat.

In ce ma priveste, as incerca o combinatie cu un pic mai mult contrast. (Poate niste paiete aurii sau albastre pe un fundal alb?)

perna-paiete-model

2 Comments on "In cautarea inspiratiei – Perne decorative cu paiete"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>