perna-fetru-f

In cautarea inspiratiei: Perne decorative cu nasturi, snur si fetru

Pentru un pic de inspiratie, astazi ne intoarcem din nou la subiectul pernelor decorative. Asta fiindca nu imi pot opri camera sa imi iasa din buzunar de indata ce dau cu ochii de inca o perna si pentru ca am sentimentul ca nu am niciodata perne destule.

Parere pe care cumnata mea iubita nu o impartaseste, fiindca intr-o zi mi-a calcat pragul si mi-a spus: “Nu stiu daca ai apa calda sau curent electric, dar ai cu siguranta perne”.

Pernele decorative sunt cea mai eficienta combinatie de efort personal minim si impact vizual maxim. Sunt usor de facut, iar design-urile sunt inepuizabile. Iata aici cateva idei in cazul in care iti place sa ti le faci singura.

Nasturi (multi sau/si supradimensionali)

perne-nasturi

M-am indragostit definitiv si iremediabil de primele doua perne. Simple cum sunt, au un serios impact vizual, mai ales daca alegi material si nasturi in culori contrastante. Chiar si pentru un novice in cusut, a carui experienta se reduce la patrate si dreptunghiuri (vorbesc despre mine), perna e extrem de usor de facut.

Daca nu gasesti nasturi atat de mari, foloseste mai multi. Un numar mai mare de nasturi poate sa suplineasca absenta marimii. Daca nasturii pe care ii ai nu se potrivesc sau nu arata cum ti-ai dori, acopera-i intr-un material pe care il cosi apoi la spate. In cazul in care iti place design-ul ultimei perne, coase nasturele in mijlocul ei avand grija sa treci acul de cealalta parte a pernei.

Ai grija insa sa nu te rastorni cu prea mare avant pe fata asta a pernei.

Pe scurt, poti sa ridici cota de interes vizual a oricarei perne decorative cu un simplu nasture. Chiar si o perna croita dintr-un material monocrom isi poate schimba pe loc infatisarea daca ii adaugi un nasture invelit in aceeasi culoare sau intr-una contrastanta.

Perne cu snur –  simplu si de efect

perna decorativa cu snur de piele

Un exemplu perfect pentru cat de usor se poate schimba infatisarea unei perne daca iti lasi imaginatia sa zbarnaie. Daca esti pe cale sa croiesti o perna intr-o culoare care nu iti spune nimic, creeaza un design simplu, geometric, dintr-un snur de piele sau ata si schimba destinul ratustei celei urate cu cateva cusaturi.

Poti sa complici design-ul dupa pofta inimii.

perna-snur-portocaliu

Partea buna a unui astfel de proiect e ca poti da o fata noua unei perne cu resturi de material pe care nu le mai poti folosi la nimic altceva.

Sau cu un metru sau doi de iuta…

perna-snur-beach

Frunze sau flori din fetru

Am descoprit virtutile fetrului cu ceva vreme in urma – si de atunci nu trec niciodata pe langa un sul de fetru fara sa il masor din ochi. Fetrul e un material consistent, care nu trebuie tivit si, prin urmare, extrem de usor de folosit. Unde mai pui ca e ieftin.

Iata aici la cel il poti folosi.

perna decorativa cu frunze din fetru

Un proiect care e mult mai simplu decat pare. Ai nevoie de o fata de perna intr-o singura culoare si un pic de fetru de consistenta mai tare pe care il tai in forma de frunze (sau in orice alte forme, dupa cum preferi). Daca ti-e usor sa aplici fetrul cu masina de cusut, perfect. Daca nu, imi inchipui ca iti poti pune la treaba pistolul de lipit.

Daca ai mai multa rabdare decat mine, poti sa croiesti o intreaga perna din fetru sau sa ii aplici doar o floare ale carei petale sunt facute din fasii de fetru. Ca aici:

perna-fetru-flori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>