pasari-f

In cautarea inspiratiei: Fa-ti singura obiecte de decor pentru perete

Astazi am batut magazinul in cautarea unor idei pentru peretii mei goi. Iata aici cateva sugestii de decor pe care, cu mici alteratii, le poti atenta de una singura.

Iala

O iala veche ca decor de perete

Ai o iala veche si te intrebi ce sa faci cu ea? Transform-o intr-un obiect de decor! Vopseste-o intr-o culoare care ti-e pe plac si lipeste-o pe o bucata de lemn. Poti sa creezi un fundal din panza de sac care nu face decat sa sublinieze prezenta rustica a piesei de decor.

Cheie

decor de perete dintr-o cheie veche

Decorul cu chei vechi e peste tot zilele astea. Cu atat mai bine pentru tine. Lipeste o cheie pe o bucata de lemn sau carton invelita in panza de sac si pe care o incadrezi cu 4 sipci vopsite.

Iata aici o idee, chiar daca cheia de mai sus e doar una taiata din lemn. Redu proportiile ramei, omite-o pe cea aditionala din mijloc si creeaza un obiect de decor dintr-o cheie veche, dar cu personalitate si caracter. Daca ai una care are valoare sentimentala, cu atat mai bine.

Suport pentru bijuterii

suport de bijuterii din lemn si manere de sertare

Cine a spus ca manerele de sertare nu pot sa fie folosite si in alte scopuri? Ai aici un suport pentru bijuterii pe care il poti reproduce dintr-o rama de tablou in spatele careia atasezi o foaie de sarma. Agata-ti cerceii de ochiurile sarmei, la vedere. Adauga cateva manere de sertare cu personalitate si culoare, pe care le folosesti  ca sa iti agati margelele.

Frumusetea acestei piese sta in faptul ca poti construi un cuier, un suport de prosoape de baie sau unul pentru chei omitand rama si partea din sarma. Fixeaza manerele de sertare pe o bucata de lemn pe care o vopsesti intr-o culoare potrivita decorului tau – si ai obtinut un obiect deopotriva decorativ si functional. Culoarea si marimea lemnului si design-ul manerelor de sertare fac posibilitatile nelimitate si rezultatele unice.

Cuie si ata

elefant - decor de perete din cuie si ata

cerb - decor de perete  din cuie si ata

Cu o bucata de lemn, cateva cuie si un ghem de ata, posibilitatile sunt nelimitate. Iata aici numai doua din ele. Incepe prin a desena elefantul (sau orice alta silueta) pe o bucata de lemn pe care ai vopsit-o initial. Apoi umple silueta dintre cuie cu ata.

Traforaj

cerb - decor de perete din traforaj

pasari - decor de perete din traforaj

Ai vreun iubitor de traforaj in familie? Creeaza un obiect de decor  dintr-o placa de traforaj careia ii adaugi o rama construita din patru bucati de lemn taiate in diagonala si lipite la colturi. Un pic de spray de vopsit (design-ul din fundal nu e necesar) si esti gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>