decor-din-muselina-f

In cautarea inspiratiei – Decor din muselina

Dupa proiectele de aici, aici si aici, nu stiu daca e destul de clar ca ma topesc dupa muselina. Daca nu, iata alte cateva obiecte decorative care folosesc muselina si pe care am de gand sa le recreeez intr-o zi. Le-am vazut pe cand ma plimbam prin magazin, iar imaginile de mai jos mi s-au intiparit definitiv in zona aceea din creier responsabila pentru obsesiile decorative.

Cutii decorative cu siluete

Pentru ca tot ma dau in vand dupa siluete, am gasit cutiile astea absolut adorabile. Cinci bucati de scandura lipite intr-o cutie, pe care o imbraci apoi de jur imprejur cu muselina si careia ii adaugi un design dupa placul inimii, fie cu markerul permanent sau cu vopsea pentru materiale textile.

cutii-muselina

Daca preferi spatiul compartimentat, cateva bucati de lemn rezolva situatia. Nu uita sa vopsesti interiorul cutiei cu spray de vopsit – lucru care iti da ocazia sa adaugi un pic de culoare daca neutrul nu te multumeste.

cutie-muselina

E usor sa iti inchipui siluetele astea pe un tablou cu fundal din muselina. Imi place decorul de perete care foloseste material textil pentru ca aduce in ecuatie un plus de textura.

Vorbind de decor de perete, ce crezi despre cel de jos?

Mie parca imi bate inima mai repede… :)

Decor de perete din muselina si hartie

tablou-muselina-hartie

Daca nu gasesti o rama cu destul adancime, o poti face singura dintr-o rama veche pe care o ai prin casa. Nu trebuie decat sa ii construiesti o cutie in spate, pe care sa o atasezi apoi de rama. Captusita pe dinauntru cu muselina, apoi populata cu decoratiuni din hartie care nu cer nici o dexteritate speciala, rama ta primeste o fata cu totul noua.

Uita aici inca o varianta cu aceeasi tema:

tablouri-muselina

Cum folosesti hartia pentru decoratiunile din interior depinde de cata rabdare ai. Chiar si o simpla partitura muzicala facuta sul si lipita de muselina ar arata fantastic.

Rama de mai jos ar fi usor de recreat folosind doua rame de dimensiuni diferite, dar cu un design asemanator. Culoarea nu conteaza – poti usor vopsi ambele rame in aceeasi culoare. Acopera fundalul ramei mari in muselina, apoi lipeste-o pe cea mica in mijloc. Numai a doua rama are nevoie de sticla, asa ca o poti folosi pe prima la alte proiecte.

tablou-rama-muselina

Lampa

Scoate-ti din nou marker-ul permanent sau vopseaua pentru material textil la lumina. Le poti folosi ca sa desenezi pe o bucata de muselina pe care apoi o lipesti in jurul unei lampi care are nevoie de un pic de personalitate. Daca ai nevoie de idei, fa-i o vizita din nou Zanei Graficelor. Proiectul nu e greu deloc, ai nevoie doar de rabdare.

lampa-muselina

Saculete pentru cadouri

Si pentru ca stii cat de mult imi place sa cos dreptunghiuri, le-am inclus aici si pe cele de mai jos. Saculetele astea sunt perfecte pentru cadourile date oaspetilor la nunta, dar le poti personaliza dupa placul inimii. Ai nevoie doar de un marker pe care il folosesti pe una din fetele saculetului inainte de a-l coase.

saculete-muselina

In ce ma priveste, cred ca decorul de perete de mai sus mi-e in carti. L-am adaugat listei mele de proiecte care se lungeste pe zi ce trece. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>