toaleta-argintiu-f

Cum sa faci o toaleta de jucarie si sa iti amuzi musafirii la un baby-shower

E un fapt bine stabilit ca atunci cand simti nevoia acuta sa folosesti o toaleta, aceasta se afla la o distanta direct proportionala cu disperarea ta.

De dragul claritatii, sa ilustram ideea cu o poza.

disperare-toaleta

In cazul viitoarelor mame, realitatea ramane aceeasi, insa multiplicata de mai multe ori pe zi. Sa ilustram si asta.

multiplicat

Mersul la toaleta la fiecare zece minute e una din realitatile viitoarelor mame. De unde ideea jocului La baie in pahar (ori Tinkle in the Pot, cum il numesc americanii – m-am straduit sa gasesc o traducere cat mai decenta).

Pe scurt, iata cum se joaca. La baie in pahar e un concurs de alergat (ori de umblat chinuit). Prin urmare, e nevoie de o linie de sosire. La linia de sosire asteapta cateva pahare de plastic asezate pe jos. Acestea sunt “toaletele”.

Concurentele se aliniaza la linia de plecare, in dreptul cate unui pahar. Acestea sunt “mamicile” disperate, grabite sa ajunga la toaleta.

Pentru ca jocul sa fie cat mai aproape de realitate, concurentele trebuie sa ia postura potrivita. Pentru postura potrivita, vezi imaginile de mai sus.

Pentru ca sa fim siguri ca toti concurentii pastreaza aceasta postura, le dam cate o moneda pe care sa o stranga intre genunchi (fara maini!!!)

Intelegi deja cam pe unde batem?

Concurentele trebuie sa alerge cu moneda intre genunchi, fara sa o scape, pana la paharul de la linia de sosire, apoi sa lase moneda sa cada in pahar.

Imi iau libertatea de a nu explica ce reprezinta moneda.

Daca invitatele sunt mai multe, concursul poate lua forma unei stafete. Dupa ce prima concurenta ajunge teafara cu moneda la pahar, unde o lasa sa cada, fuge inapoi si da stafeta urmatoarei concurente din sirul ei.

Pe scurt, se rade cu  lacrimi.

Cand am organizat baby-shower-ul cu fluturi al cumnatei mele, mi-am spus ca singura modalitate de a face si mai nostima imaginea catorva siruri de mamici disperate alergand cu genunchii stransi catre toaleta e de a construi cateva toalete adevarate.

Acum, “adevarate” e doar o figura de stil. La urma urmei, suntem pe un blog de lucru manual.

Asa ca exact asta am si facut. Am construit cateva “toalete” folosind cateva boluri mici de plastic, hartie cartonata, scobitori si hartie ingienica.

Pentru inceput, am desenat conturul partii de sus a farfuriei pe hartie alba. Apoi am trasat alte doua cercuri, unul in interiorul si altul in exteriorul primului.

Alaturi, am trasat inca o data conturul farfuriei.

cercuri

Am decupat primul cerc de-a lungul liniilor punctate. Apoi am decupat al doilea cerc. Primul cerc urma sa fie lipit pe buza farfuriei. Al doilea e “capacul” mini-toaletei.

cercuri-decupate

Am taiat o parte mica parte din primul cerc, in asa fel incat sa obtin o litera “C”, dolofana si nu prea deschisa.

toaleta-c

Am taiat capetele ascutite al unei scobitori, ca o masura preventiva si ca sa imi fie mai usor sa o pot lipi de “bolul” toaletei. Am taiat o fasie de hartie igienica de vreo 2 cm latime, pe care m-am pregatit sa o infasor in jurul scobitorii.

scobitoare-hartie

Am folosit pistolul de lipit ca sa fixez hartia igienica pe scobitoare, apoi inca o data, la sfarsit, pentru ca rola de hartie igienica sa nu se desprinda.

hartie-igienica

Apoi am adus toate elementele impreuna. Am lipit colacul in partea de sus a bolului, iar capacul vertical, in dreptul taieturii. La sfarsit, am atasat rola de hartie igienica cu un pistol de lipit.

Iata toaleta in toata splendoarea ei.

toaleta-argintiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>