cum-sa-faci-panza-paianjen-halloween

Cum sa faci o panza de paianjen pentru Halloween

De cativa ani de zile, tot pe drumuri, n-am mai prins nici un Halloween pe acasa. Asa ca anul asta am de gand sa recuperez ce-am pierdut. Iar ce am pierdut sunt cele trei ore in care copiii de prin cartier bat la usa imbracati in costume si primesc dulciuri.

Dulciurile sunt deja gata, pregatite langa usa. Punctul doi pe lista e decoratul intrarii cu panza de paianjen. Am cumparat deja panza de paianjen pe care am intins-o in jurul usii, dar mai aveam nevoie de ceva. Mi-am pus in cap sa imi folosesc vechiul meu paianjen decorativ (daca il pot numi asa, fiindca imi da fiori pe spate si cu greu ma pot convinge sa il ating) si sa ii tes o panza de-a curmezisul usii.

Zis si facut. Am sa iti arat mai jos panza de paianjen-test pe care am facut-o pe o alta usa din casa si pe care am de gand sa o reproduc pe usa de la intrare.

Pentru panza am avut nevoie de un ghem de lana. Am ales lana neagra, ca sa fie cat mai vizibila in contrast cu usa, dar culoarea nu e batuta in cuie.

lana-neagra-panza-paianjen

Am inceput sa construiesc “scheletul” panzei de paianjen. Am ales sa incep cu un X mare facut dintr-un fir dublu si intins de-a lungul usii. Am lipit firele de lana de cealalta parte a usii, cu cateva bucati de banda adeziva. A urmat inca un X, de data asta de-a latul usii. Dupa care am stat si am socotit si mi-am spus ca inca o linie de-a curmezisul n-ar strica.

panza-paianjen-handmade-ata

Odata scheletul terminat, am inceput sa “tes” panza, facand cateva cercuri concentrice (ori dodecagoane, dar sa nu intram in detalii). Am inceput cu un nod simplu si am continuat rasucind firul de lana in jurul fiecaruia dintre bratele scheletului. Nu am facut nici un nod decat la sfarsitul fiecarui cerc. Asta mi-a permis sa misc usor ata in susul si josul fiecarui brat ca sa ajustez distanta dintre cercuri.

cum-sa-construiesti-panza-paianjen

Pe scurt, asa am inceput… Si asa am sfarsit.

panza-paianjen-ata-halloween

As fi sa fac un nod la mijloc, care sa disciplineze putin atele, dar n-a fost nevoie. Am putut sa le ajustez usor, desi asta nu reiese deloc din pozele de mai jos.

Tot ce a mai trebuit sa fac a fost sa asez paianjenul pe panza. L-am agatat cu un alt fir de lana pe care l-am intins pe dupa usa, ca sa imi menajez panza.

cum-se-face-panza-paianjen-halloween

Si gata! Happy Halloween!

paianjen-halloween

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>