coronita-craciun-f

Ziua a unsprezecea de Craciun – Coronita din ghirlanda si panglica

Dupa proiectul de ieri pe care n-am stiut daca sa plang sau sa rad pentru o zi si o noapte, am nevoie de un proiect usor, fara complicatii. Si iata mai jos unul foarte simplu si rapid, dar cu un definitiv impact vizual. Poate iti mai amintesti ca anul trecut, de Craciun, am impodobit spetezele scaunelor din jurul mesei cu o mana de coronite din cetina artificiala de brad.

coronite-craciun-speteaza-scaun

Am facut coronitele de mai sus dintr-un sul de ghirlanda verde, pe care am gasit-o uitata pe un raft de magazin. La reducere. :) :) :)

ghirlanda-artificiala-brad

Pentru ca ghirlanda era relativ teapana de felul ei, nu a trebuit decat sa o tai in bucati egale si sa asez fiecare bucata in cerc. De fapt am dublat cercul, ca sa fie mai stufos. Fiindca ghirlanda era facuta din sarma, nu am avut nevoie de nimic ca sa o prind la capete. Am rasucit doar capetele in jurul ei.

cetina-artificiala-coronita

Dupa care am folosit o bucata de panglica mai lata, rosie, ca sa fac o agatatoare. Mi-am scos la bataie pistolul de lipit, dar puteam la fel de bine sa folosesc un lipici de calitate – sau sa cos panglica. Ceea ce a fost, de fapt, prima mea optiune.

Dupa ce am facut un inel din panglica, am lipit-o inca o data in asa fel incat sa ma aleg cu un buzunaras. Asta pentru ca voiam ca panglica sa stea aranjata frumos in jurul coronitei atunci cand urma sa o agat de speteaza scaunului.

agatatoare-coronita-brad

Partea cea mai complicata din tot proiectul a fost sa fac fundita de la baza. “Complicat” e mult spus. Am avut doar nevoie de doua bucati din aceeasi panglica cu aceea a agatatorii.

Ca sa nu ma complic, am taiat bucatile de aceeasi lungime, dar asta nu e neaparat necesar.

panglica-pentru-coronita-craciun

Am facut un inel din prima bucata, iar pe a doua am indoit-o de doua ori – o data de-a lungul si o data de-a latul.

cum-sa-faci-fundita-din-panglica

Am folosit o a treia bucata de panglica si un pistol de lipit ca sa le lipesc impreuna pe cele doua de mai sus. Ca sa imi fie mai usor, am intins panglica cu fata in jos, am asezat peste ea cele doua bucati de mai sus, apoi am rulat a treia bucata, am lipit-o – si numai dupa aceea am taiat-o.

cum-se-face-fundita-panglica

Am folosit o foarfeca si am strecurat o bucata de panglica subtire prin spatele funditei, apoi am legat fundita in partea de jos a coronitei. Sfarsit de proiect:)

coronita-craciun-fundita

Si iata coronita aici, in toata frumusetea ei. Cinci minute din viata mea, o eternitate de decor. :)

coronita-cetina-brad-craciun

Tot ce a mai trebuit sa fac a fost sa repet procesul de inca vreo sapte ori…

coronita-artificiala-decor-craciun

Am folosit apoi o bucata de snur durabil, dar cat mai subtire si mai putin evident, ca sa leg coronita de speteaza scaunului. Am strecurat snurul prin deschizatura de sus a primei panglici si am ascuns nodul in buzunarasul agatatorii.

agatatoare-pentru-coronita-craciun

In final, trebuie sa recunosc ca mi-ar fi placut un pic mai mult contrast intre coronite si spetezele scaunelor. Adevarul e ca, anul trecut, intre doua calatorii la un capat si la altul al lumii, nu am avut prea mult timp sa gandesc. Visez, de pilda, la niste huse albe pentru scaune pe care sa le folosesc de Craciun si care ar crea in plus si un fundal contrastant pentru coronitele mele.

Dar nu cred ca asta se va intampla foarte repede.

scaun-coronita-craciun

Pe de alta parte, in loc sa ma gandesc sa schimb scaunele, ar fi poate mai simplu sa schimb culoarea coronitelor… :) In functie de cromatica mesei mele de Craciun, as putea sa le fac in argintiu, in auriu sau, si mai bine, in alb.

Caz in care e posibil sa nu gasesc o ghirlanda care sa stea atat de teapana ca cea de mai sus.

Ceea ce ma trimite la subiectul urmatorului meu paragraf…

In cazul in care nu ai o ghirlanda care sa se aseze singura si cuminte in cerc, ai cateva posibilitati. Una e sa tai niste cercuri din carton, in jurul carora sa incolacesti ghirlanda. Pentru ca ghirlanda va acoperi complet cartonul, nici nu e nevoie de vreo munca de finete. Taiatul din topor se accepta:)

coronita-beteala-craciun

De pilda, iata aici o coronita simpla, pe care ai mai vazut-o in urma cu ceva timp si pe care am improvizat-o in mai putin de cinci minute cu o bucata de carton si niste ramasite de beteala. Coronita a stat agatata de o usa, lipita in partea de sus cu banda adeziva.

coronita-improvizata-craciun-beteala

Scuza-mi calitatea pozei, dar evenimentul e consumat si irepetabil:)

Alta optiune e sa folosesti sarma. Ori inele de polistiren. Si asa mai departe…

Indiferent de ce metoda folosesti, coronitele sunt extrem de simplu de facut. In plus, le poti agata pe usi, pe ferestre, la intrare, chiar si in mijlocul mesei tale de Craciun – si le poti impodobi cu mai mult decat o simpla fundita. Globuri, pompoane, ornamente facute de copii, orice ai la indemana.

In sfarsit, daca preferi ghirlanda artificiala de brad, am observat ca Primo Hobby Creativ o are de vanzare aici (variantele sunt mai multe, dar asta e cea mai ieftina). Despre magazinul acesta am mai vorbit – e o gura de rai pentru impatimitul de arts & crafts.

Asa ca spor la lucru!

decor-craciun-coronita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>