decor-craciun-foi-muzica

Ziua a douasprezecea de Craciun – Decor cu muzica

In unul din anii trecuti am descoperit din intamplare sarmul foilor cu partituri muzicale ca decor. Am vazut partituri muzicale imprimate pe material textil, pe servetele, servete de masa, lumanari si pe orice se deda la imprimat. Si chiar daca am acum prea multe planuri pentru decorul de Craciun din anii care vin ca sa am loc pentru unul cu o astfel de tematica, am vrut neaparat sa folosesc macar cateva foi cu partituri muzicale in decorul din anii trecuti.

Ocazie cu care mi-am dat seama ca e cel mai simplu, mai ieftin si mai eficient decor de Craciun la care as putea atenta vreodata.

Daca ai nevoie de cateva decoratiuni de Craciun, dar nu ai mai mult de cinci minute pentru ele, poti sa le incorporezi si tu in decorul tau. Iata cum am facut-o.

Am scos la imprimanta partitura de aici, pe o coala alba de hartie. Poti sa alegi ce partituri vrei, dar pagina aceasta e singura pe care am folosit-o – si am gasit ca nu am mai avut nevoie de altceva. Am taiat marginile foii, ca sa fac mai mult loc partiturii.

partitura-muzicala-decor-Craciun

Am rulat hartia intr-un sul si am legat-o cu panglica rosie. Decor ad-hoc in mai putin de cinci minute.

decor-craciun-din-foaie-muzica

In anii trecuti, am facut mai multe astfel de suluri cu partituri muzicale si le-am asezat pe masa de cafea, pe langa alte obiecte decorative.

decor-foaie-muziacal-craciun

Dar le poti taia in toate marimile si le poti folosi in o mie de feluri. De pilda, sa strecori vreo doua suluri pe tava pe care asteapta setul tau de cafea. Sau ca un ultim accent decorativ pe servetelele pe care le asezi pe farfurii. Sau ca parte dintr-o coroana decorativa de Craciun. Ori in loc de fundita in varful unui cadou.

M-am gandit insa ca pot sa folosesc variante mai mici de partituri muzicale si sa le transform in ornamente pentru brad. Pentru asta, am scos la imprimanta aceeasi partitura muzicala, dar am aranjat partitura pe orizontala si m-am jucat cu marginile pana am obtinut marimea potrivita.

partitura-muzical-mica-ornament

Am legat doua suluri de un fir de ata (am lipit ata in partea de sus a sulului, pentru ca ornamentele mele sa stea vertical) – si m-am ales cu un ornament pentru brad.

Si aceleasi suluri mici, combinate cu cele mari le pot aseza intr-un vas de sticla pe care sa il folosesc ca piesa centrala pe masa de Craciun.

decor-craciuni-partituri-muzicale

Daca ideea iti surade, lasa-ti imaginatia sa zburde si foloseste astfel de partituri ca sa improvizezi un decor fantastic de Craciun cu minimum de efort. Succes!

ornament-craciun-foaie-muzicala-panglica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>