taburet-negru-f

Dintr-o rama obosita de metal intr-un taburet chic

De cate ori pasesc in magazinul de vechituri, picioarele ma duc ata la coltul cu mobila. E usor sa creezi o dependenta pentru coltul acela – acolo te asteapta intotdeauna, fara exceptie, o surpriza. De data asta, surpriza mea a fost un mic taburet metalic, sau, mai exact, ceea ce ar putea deveni unul.

taburet-bicolor

Starea lui nu era deplorabila, dar culoarea era un alb murdar, iar rugina il prinsese pe alocuri…

rugina

ruginit

L-am adus acasa, unde l-am trecut prin toate etapele de reinfrumusetare: spalat, dezinfectat, dat cu smirghel si vopsit. Mi-a luat niste vreme sa ma hotarasc intre alb si negru, dar am decis sa-i dau o nuanta mai deschisa de alb. Taburetul va sta la picioarele patului din camera de oaspeti, care (cand imi voi face curaj si o voi termina), va fi o combinatie de alb, negru si albastru.

Cu linii suple si fara o prezenta masiva, taburetul era numai bun pentru o camera mica – nu parea sa umple mult spatiu. Ce lipsea era o perna. Aveam o bucata mare de burete pe care inca nu il folosisem si pe care l-am taiat in jumatate, ca sa umple perna mai bine.

burete-taburet

In ce priveste materialul, pusesem de mult ochii pe unul, dar nu stiam la ce l-as putea folosi. Intotdeauna mi-am dorit insa sa il folosesc pentru o piesa de mobilier in alb si negru.

alb-negru1

Ce-a fost mai greu a fost sa aliniez design-ul materialului in asa fel incat sa apara simetric. Asta mi-a luat ceva vreme.

material-aliniat

Am cusut perna – si iata rezultatul!

taburet-negru

Am stat putin si m-am gandit daca sa cos ultima latura a pernei. Pana la urma n-am cusut-o. Am lasat-o sub forma de “plic”, ca sa o pot scoate si spala din cand in cand. Sau poate sa o pot inlocui cu alte fete de perna, daca ma plictisesc de asta. (Adevarul e ca rabdarea mi-e un concept strain, si ca mi-am pierdut urmele de rabdare  pe care le am pana am ajuns la a patra latura.)

taburet-negru1

taburet-negru2

Mi-a trecut prin cap sa ii adaug patru ciucuri negri in cele patru colturi, dar nu sunt sigura. Camera de oaspeti va fi una simpla, si ciucurii parca nu isi au locul in ea.

Taburetul e gata. Deocamdata il folosesc ca pe un scaunel ad-hoc. Tot ce mai am de facut e sa vopsesc camera de oaspeti, sa cumpar un pat si asternuturi, sa gasesc o solutie pentru noptiere, oglinda si lampi – si sa cos niste perdele.

Am obosit doar gandindu-ma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>