Tablou cu initiala

N-am inteles niciodata de unde vine appeal-ul literelor ca decor, dar sunt si eu pe lista celor care se topeste dupa ele. Nu stiu daca are de-a face cu pasiunea pentru citit (la urma urmei, un astfel de obiect nu are de obicei mai mult de o litera). In cazul meu, cel mai probabil cauza e faptul ca incerc sa obtin maximum de efect cu minimum de efort.

Inutil de adaugat, peisajele nu imi sunt scrise in stele.

Cu asta in gand, iata aici un proiect extrem de simplu care cere putin efort. A fost atat de simplu sa il fac incat nici nu am avut timp sa fotografiez pasii intermediari. Prin urmare, iata doar opera completa:

tablou-initiala

Rama sta la intrare in casa, in caz ca cei care ne pasesc pragul au nevoie sa li se confirme ca au ajuns la adresa potrivita.

In mod normal, nu ai nevoie decat de o rama veche, o litera din lemn, o foaie de hartie decorativa si o bucata de panglica. Din nefericire, rama si litera mea erau de culori diferite, iar in cazul celei dintai, de o prospetime indoielnica. Asa ca am folosit un pic de vopsea-spray ca sa le improspatez si sa le dau aceeasi culoare.

(poza cu vopsea-spray)

Am incercat mai multe feluri de hartie decorativa pentru fundal, dar am decis ca un alb-murdar e cea mai potrivita solutie. Pentru un motiv sau altul, celelalte faceau totul sa para improvizat si vechi. Iar cand te hotarasti sa iti impodobesti peretii cu panglica, e foarte usor sa ajungi la un rezultat hidos. Asa ca m-am abtinut de la culoare. Poate alta data.

(poza cu hartii si cu o hartie alba, sageata intre ele)

Am capsat apoi panglica pe partea din spate a literei (daca nu ai un capsator, poti folosi Super Glue). Fiindca litera avea o grosime de 1.5 cm, am asezat-o deasupra sticlei. Mai mult timp mi-a luat sa trec celalalt capat al panglicii intre rama si sticla, si sa ii potrivesc lungimea. Apoi am capsat-o de partea cealalta a ramei, dupa ce am avut grija sa iau sticla jos, ca sa nu o sparg cu capsatorul. In sfarsit, am reasamblat totul – si ta-daaa!

(poza)

In cazul in care nu gasesti o litera de lemn, imi inchipui ca acelasi efect il poti obtine si cu o litera pe care o confectionezi singura din carton sau hartie colorata. Mai mult, o poti aseza dincolo de sticla, ceea ce face tot procesul mai simplu.

Deocamdata asta e singura mea Opera Combinata de Literatura si Design (am sa o numesc  OCLD, de ce nu?)

OCLD (Obsessive Caps-Lock Disorder) = boala in care persoana afectata crede ca FOLOSIREA EXCESIVA A LITERELOR MARI e perfect acceptabila.

In viitor insa visez la o galerie de genul asta la care sa o adaug:

E si asta un inceput…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *