martisor-regal-f

Sugestie pentru martisoarele de 1 Martie

Cu toate tarabele de 1 Martie si ploaia de martisoare de peste cateva zile, imi inchipui ca “sugestia” asta nu are cine stie ce merite.

Cu toate astea, nu ma pot abtine:)

Cand am trecut acum vreo doua luni pe la Primo Hobby Creativ din Targu-Mures, am dat cu ochii de cateva masute pline cu ceea ce banuiesc ca as putea include sub denumirea larga de “pandantive”. Sunt obiecte mici, decorative, de obicei din metal, folosite la facut bijuterii sau alte obiecte mai mult sau mai putin decorative.

Iata cateva astfel de obiecte pe care le am in sertarele mele cu materiale.

pandantive-pentru-martisoare

Am folosit deocamdata astfel de obiecte atunci cand, de pilda, am vrut sa impodobesc un saculet umplut cu potpourri pentru etajera din baie.

saculet-medalion

Mi-au mai folosit ca sa decorez lumanari, sau cand, legate de cate o bucata de panglica, astfel de mini-medalioane au luat locul inelelor pentru servetele sau pentru paharele de vin. Si intentionez sa le folosesc din nou cand am sa imi fac niste semne de carte. Cu toate hartiile decorative si panglicile cu care ma joc in fiecare zi, e uimitor ca mai folosesc inca bucati de hartie rupte de prin caiete ca sa improvizez semne de carte…

Dar inapoi la povestea noastra. Am trecut pe la Primo Hobby Creativ si am vazut astfel de decoratiuni aranjate frumusel in cutii.

medalioane-metal

Primul lucru la care m-am gandit cand am dat cu ochii de ele a fost faptul ca ar arata fantastic pe post de martisoare – au nevoie doar de ata alba si rosie. E drept ca mi-au placut intotdeauna martisoarele traditionale, cele mici, fine, delicate, si nu am reusit niciodata sa dezvolt vreo pasiune pentru cele mari ca niste brose sau cele facute din altceva decat metal.

Da. Asta e stilul meu. Sotul meu e norocos – imi plac lucrurile ieftine:)

martisor-mic

Pe scurt, nu e de mirare ca am vazut numai martisoare in gramezile de pandantive.

pandantive-martisoare

E drept, sa le folosesti drept martisoare poate fi mai mult sau mai putin costisitor decat sa cumperi martisoare de pe la tarabe. De pilda, ma topesc dupa bufnitele si fluturii din prima poza. La pretul de 5 si 3 lei, poate sa fie bine sau rau, depinde de cate ai nevoie. In schimb inimioarele de mai sus costa doar 50 de bani si sunt adorabile. De ancore nici nu mai vorbesc.

Si daca ai vreun apetit pentru facut martisoare, inimile mai mari din poza de mai sus ar putea fi umplute cu lipici cald peste care poti sa torni margele.

Dincolo de asta, pandantivele de la Primo Hobby Creativ sunt delicate si elegante. Fara forme aproximative si culori care curg pe unde nu trebuie, ca mai jos…

martisor-metal-inima
Am incercat sa adaug unui astfel de pandantiv un fir de martisor – si mi-a placut cu ce m-am ales.

martisor-din-pandantiv

Am cateva randuri de pandantive in forma de coroana, pe care le-am cumparat pentru un alt proiect (de data asta nu de la Primo Hobby Creativ) – asta e motivul pentru care unul din ele s-a strecurat pe pagina asta.

martisor-pandantiv

Desi, daca stau sa ma gandesc bine, coroana ar putea primi o umbra de simbolistica. De pilda, ascunsa intr-o felicitare in care o declari pe cea care o primeste “regina inimii tale”. ;)

martisor-felicitare

Pana una alta, tarabele sunt probabil cea mai simpla solutie. Dar nu ma pot opri sa admir pandantivele de la Primo Hobby Creativ, ceea ce nu mi se intampla de multe ori cu alte martisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>