servetele-in-forma-de-morcov-f

Servetele in forma de morcovi pentru masa de Pasti

Astazi am  sa ilustrez din nou ideea gasitului in treaba si am sa explic putin evidentul. Mi-am propus sa iti arat cum mi-am impaturit servetelele de Pasti ca sa le fac sa arate ca niste morcovi, dar procesul e atat de simplu incat probabil ca explicatiile sunt de prisos.

Dar lasa-ma sa mai traiesc putin magia mesei de Pasti:)

Dupa cum ti-am povestit, tematica mesei noastre de Pasti a fost tandemul iepuri-morcovi.

masa-pasti-cu-morcovi

Si cand vorbesc de morcovi, ma refer si la servetelele oaspetilor.

masa-de-pasti-servetele-morcovi

Ca sa dau un pic de culoare farfuriilor albe, am cumparat un material portocaliu din care am facut un set de 12 servetele. Mi-am spus ca vor fi bune si pentru o masa de toamna, asa ca efortul a meritat. Doar ca materialul a fost un pic cam ingust, iar servetelele mi-au iesit mai mici decat as fi vrut.

Dar n-are importanta.

servete-de-masa-portocalii

In plus, fiindca ma grabeam cosand servetele cu o mana si topind ciocolata in forma de iepurasi cu alta, mi-au iesit o idee dreptunghiulare mai degraba decat patrate, ceea ce va fi mai clar decat as vrea putin mai jos.

Dar nu face nimic. Ideea era sa le impaturesc in forma de morcovi. Iar morcovii nu sunt nici ei standardul de aur al simetriei.

Si iata cum am facut-o.

cum-sa-impaturesti-servete-forma-morcov

M-am alesc cu un “buzunar” in mijlocul morcovului meu improvizat.

buzunaras-servet-morcov

Mi-am intors toata opera cu fata in sus si am sfarsit cu un morcov.

Aveam acum nevoie de “frunze” pentru el. Am folosit pentru asta servetele din hartie, desi aveam servetele verzi din material textil. Dar imi place sa amestec materiale cu diferite texturi, apoi m-am gandit sa imi las musafirii sa aleaga la masa servetelul pe care il prefera, fie el din material textil sau hartie.

Asa ca am despaturit cate un servetel de hartie, am apucat cu varful degetelor mijlocul servetelului, apoi l-am “pieptanat” pe tot intr-o singura directie. Dupa care l-am asezat in buzunarul celui portocaliu. Voilà.

servetel-morcov-masa-pasti

M-am gandit la inceput sa  asez tacamurile in buzunar. Cred ca e o solutie buna pentru o masa incarcata (nu a fost cazul nostru).

aranjament-masa-pasti

Daca ai multi musafiri si vrei ca celor care iti vin in vizita sa le fie usor sa isi gaseasca locul la masa, poti sa folosesti buzunarasul improvizat ca sa strecori numele musafirilor in el.

eticheta-pentru-nume-pasti

(Da, mai sus e fata de masa pe care ar fi trebuit sa o folosesc pentru Pasti si despre care am vorbit aici. Daca masa ar fi fost mai mica, portocaliul ar fi fost alegerea perfecta.)

servetel-morcov-eticheta-nume

Dar chiar si cu fata de masa alba pe care am folosit-o in final, “morcovii” i-au facut pe oaspeti sa zambeasca. Iata-i aici tronand pe masa noastra de Pasti.

morcov-din-servetel

Inca ceva: nu ai nevoie neaparat de servetele cusute din material textil pentru morcovii de mai sus. Cu doua seturi de servetele de hartie, unul portocaliu si unul verde, poti ajunge (mai repede) la acelasi rezultat. Puncte in plus daca servetelele au modele care sa le dea ceva mai mult caracter.

Capitolul “morcovi” incepe sa imi para inepuizabil, asa ca am sa raman la el si in zilele urmatoare. Printre altele, am sa ii folosesc in briose – si de data asta nu vor fi nici din panza, nici din plastic:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>