perna-decorativa-cu-mileu-f

Perna decorativa cu mileu

Stii ce nu am mai facut de mult? O perna decorativa. Stiam ca ceva imi lipseste, asa ca azi mi-am spus ca e timpul sa imi petrec macar un sfert de ora ochi in ochi cu masina de cusut. In plus, magazinele ma necajesc in permanenta cu stocul lor inepuizabil de perne noi si vin acasa cu o pofta nebuna sa cumpar inca vreo trei canapele ca sa am ce umple cu perne.

Si iata un tip de perna pe care mi-am promis de multa vreme ca am sa o fac. Prima mi-a cazut la inima si aproape ca am cumparat-o. Nu stiu exact ce imi place la pernele de mai jos, dar cred ca e contrastul dintre mileu si fundal. Apoi e faptul ca sunt simple. Fundal monocrom, plus un pic de contrast.

perne-cu-dantela

Trebuie sa recunosc – regret uneori faptul ca am intors spatele primei perne, dar nu ma pot convinge sa aduc acasa perne decorative – e impotriva naturii mele! Ar insemna sa imi fur singura ocazia de a le coase.

Si in institutia asta pernele nu se cumpara, ci se cos.

Am mai vazut in alt rand o alta versiune a pernelor de mai sus, de data asta cu aplicatii in forma de stele – mai multe, pentru ca stelelor le sta bine in grup:)

perna-cu-dantela

Dar am decis ca imi place mai mult cea cu un singur cerc in mijloc, asa ca am incercat sa o reproduc.

Ti-am spus odata ca perna cu floare pe care am folosit-o de Craciun e cea mai simpla perna decorative din lume. Cred ca m-am inselat. Cea cu mileu e.

Pe scurt, m-am prezentat la magazin, de unde am cumparat un material gri. Si apoi stii toata povestea. Masurat, taiat patrate, cusut, calcat. Tot marsul meu decorativ.

cum-sa-cosi-o-perna-decorativa

Nu mi-a luat mult sa ma hotarasc ce sa folosesc ca sa o decorez. Am cumparat un mileu pe care il vazusem de mult la un magazin si pe care ardeam sa il pot folosi la ceva.

mileu-pentru-perna-decorativa

Din pacate, mileul era putin cam mic pentru dimensiunile pernei mele, dar n-am avut de ales.  Asa ca am masurat fata mea noua de perna si am lipit mileul in mijloc.

Am folosit lipici pentru material textil. Non-toxic, permanent, se usuca transparent.

lipici-pentru-material-textil

Nu cred ca ar fi fost o idee buna sa cos mileul. Nu numai ca mi-ar fi testat rabdarea, dar in mod sigur ar fi iesit mai chinuit decat lipit. Asa ca, dupa ce am asezat mileul acolo unde l-am vrut, l-am lipit pe bucatele. Sau pe jumatati.

mileu-lipici-material-textil

Au urmat caltii, si am fost gata. Perna terminata in 20 minute.

perna-decorativa-cu-rozeta

As fi vrut ca mileul sa fie o idee mai mare, fiindca am obsesia proportiilor. Perechea perna mare-mileu mic nu se incadreaza in standardele mele. Dar arata mai bine in persoana, iar contrastul dintre mileu si materialul pernei atrage imediat ochiul.

perna-cu-mileu

Asa ca terapia cu perne decorative odata terminata, e timpul sa ma intorc la gradina… :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>