perna-floare

Perna cu floare – Cea mai simpla perna decorativa din lume

Stiu, Craciunul e la o jumatate de an de aici, dar nu am avut niciodata pretentia ca sunt punctuala. As fi vrut sa scriu despre perna asta inainte de Craciunul trecut, dar am intarziat o idee. Sau mai bine considera ca sunt in avans cu sase luni. Suna mai bine.

De fapt nu e rau ca am intarziat, pentru ca intre timp m-am ales cu niste material care se potriveste de minune unui astfel de proiect. Ma tii minte cand ti-am povestit ca imi place sa cumpar perne decorative sezonale la promotie, doar ca sa le folosesc caltii? Anul acesta dupa Valentine’s Day am facut acelasi lucru si m-am ales cu o multime de perne pline de curcubee si declaratii de dragoste.

perne-valentine

Intre timp le-am scos caltii celor mai multe dintre ele, calti care au intrat, printre altele, aici si aici.

Stiu ca poza de mai jos nu edifica pe nimeni si nu clarifica nimic, dara lasa-ma sa o postez, fiindca asta imi face intotdeauna inima sa cante.

calti

Calti, calti peste tot! :)

Am ramas cu fetele desperecheate ale pernelor pe care nu am vrut insa sa le abandonez in cutiile mele cu deseuri. Nu era vorba numai de material, cat de bordura rosie pe care nu as fi vrut sa o arunc.

bordura-rosie

Prin urmare, mi-am spus ca bordura in cauza s-ar potrivi de minune cu o floare rosie pe mijlocul unei perne – si in cateva secunde m-am trezit cu gandul la craciunita.

Ori poti sa o numesc doar “floare” si sa scriu mai departe fara sentimentul vinovatiei.

Intr-unul din articolele trecute, ti-am aratat in trecere perna cu floare pe care am facut-o prin anii trecuti. Ca decor, era perfecta, dar textura materialului nu imi placea deloc, iar perna era prea tare ca sa fie confortabila.

Asa ca mi-am promis un episod 2 – drept pentru care i-am scos caltii si i-am relocalizat in noua mea perna cu floare. Iata aici cum am facut-o.

Pentru floare, am folosit o coala si jumatate de fetru tare, de culoare rosie si o idee de fetru alb (a carui consistenta nu conteaza).

materiale-perna-floare

Iata consistenta fetrului rosu. Sunt sigura ca poti sa iti construiesti floarea si dintr-un fetru mai moale, dar trebuie sa ii echilibrezi lipsa de consistenta cu un pic mai mult cusut, ceea ce eu am incercat sa evit:)

fetru-consistenta

Pentru inceput, am facut un tipar din hartie cartonata pentru petelele florilor.

tipar-petala

Am trasat conturul tiparului pe coala de fetru, apoi am inceput sa tai petalele. Pentru ca fetrul sa imi ajunga, am tinut cont de faptul ca floarea mea avea nevoie de 8 petale.

contur-petale

Si cu 8 petale m-am ales.

opt-petale

Am aranjat patru din petalele florii ca mai jos si le-am lipit cu pistolul de lipit. Poti sa le cosi, dar eu am ales calea mai usoara:)

patru-petale-lipite

Am repetat procesul si m-am ales cu doua astfel de parti facute din patru petale lipite in cruce.

petale-patru

Am lipit cele doua parti una de alta.

petale-craciunita

Am adaugat trei cerculete de fetru alb in mijloc. Floarea mea e gata.

floare--rosu-alb

Apoi am trecut la perna. Am desfacut doar fetele albe de pe doua perne vechi si i-am lasat uneia bordura rosie.

fete-perna-floare

Am calcat fetele, apoi le-am cusut impreuna.

fete-cusute

Dupa care am umplut perna cu calti. :) :) :)

perna-fara-floare1

In sfarsit, am cusut floarea in mijlocul uneia dintre fete. De data asta nu am folosit lipici pentru ca am vrut sa pot lua floarea jos daca imi trece prin gand sa schimb aspectul pernei.

floare-cusuta

Si perna e gata!

perna-craciunita-rosie

(Nu m-am putut opri sa asez craciunita mea drept in spatele pernei. Da, craciunita de la inceputul acestui an. E inca vie…:)

Perna e foaarte simplu de facut, mai ales daca adaugi floarea uneia pe care o ai deja. Daca nu, doua patrate albe si un pic de ata (bordura nu e necesara) – si te-ai ales cu decor sezonal.

perna-alba-floare

Ce imi place la perna asta e faptul ca pot sa o cos in culori diferite, dupa sezon. O floare rosie pentru Craciun, una galbena pentru vara, una intr-o culoare pastel pentru primavara…

Pana atunci insa – ramane rosie:)

perna-decorativa-floare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>