ornamente-craciun-vopsite-spray

Iarna car si vara sanie – Ornamente pentru bradul de Craciun din jucarii de plastic

Pentru ca iarna nu pot folosi spray-ul de vopsit, m-am apucat iarasi sa imi fac si eu, ca tot omul gospodar, iarna car si vara ornamente de Craciun. Si fiindca spray-ul auriu mi-a ramas lipit de mana dupa toate proiectele din vara asta, l-am dat si peste cateva figurine de plastic pe care le-am transformat in ornamente pentru brad.

Am pastrat cateva din cele pe care le-am folosit ca sa umplu ouale de plastic de Pasti.

figurine-plastic-caluti

Ca sa am cum sa le agat dupa ce le vopsesc, am cumparat cateva agatatori metalice cu inel, ca cele de mai jos. Nu erau neaparat necesare, dar am vrut si eu sa experimentez.

agatatoare-metal-inel

Am imprumutat patentul din dulapul cu unelte al sotului meu, apoi am insurubat incet si cu grija agatatoarea in calutii mei de plastic.

cum-sa-faci-ornamente-figurine-plastic

Dupa care m-am apucat de vopsit. Asta e partea mea preferata – cand obiectele se schimba in cateva secunde sub ochii mei. Vopseaua e cea pe care am folosit-o si pana acum la toate proiectele aurii din vara asta (nu ti le-am aratat inca pe toate:)

cum-sa-vopsesti-ornamente-brad

Si calutii mei au inceput deja sa semene a ornamente.

figurine-plastic-vopsea-spray

Am folosit panglica alba ca sa leg calutii. Mi-ar fi placut una mai subtire, dar nu aveam, asa ca mai tarziu am incercat o bucata de snur.

cum-sa-faci-ornament-craciun-jucarie

Am incercat sa adaug cateva agatatori de metal dupa ce am vopsit calutii. Diferenta de culoare nu ma deranjeaza prea tare, dar e usor sa zgarii vopseaua de pe ornamente daca faci o miscare gresita. Asa ca prefer sa le insurubez inainte sa ma apuc de vopsit.

calut-ornament-brad-craciun

(Mi se pare mie, sau calutul asta arata diabolic?)

Daca nu vrei sa te complici cu agatatori si unelte, lipeste panglica cu pistolul de lipit. Simplu, rapid, gratis.

agatatoare-ornament-brad

Calutii astia sunt cele mai usoare ornamente pe care le-am facut vreodata. Bat si lanturile din hartie glasata facute in scoala primara.

handmade-ornamente-craciun

Trebuie sa mai incerc cateva ornamente argintii sau albe – si sa caut prin casa ce mai pot vopsi si agata in brad.

ornamente-aurii-brad-craciun

Afara e cald si florile cresc de zor, asa ca trebuie sa imi pun calutii la cutie si sa astept vreo patru luni. Dupa ce imi mai satur inca o data ochii.

ornamente-aurii-craciun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>