inele-rosii-servete-craciun

O idee rapida pentru decorat masa de Craciun

Astazi ma intorc din nou la masa de Craciun de anul trecut, pentru o idee foarte simpla si rapida de scos masa din anonimat:) Pe scurt, am avut doar vreo doua zile ca sa decorez casa de sus pana jos, sa termin de facut cumparaturile si impachetat cadourile pentru o familie in continua crestere si sa pregatesc aperitivele.

Asa ca am recurs la cateva trucuri simple, dar care s-au dovedit de efect.

Unul dintre ele a fost sa folosesc o crenguta artificiala de brad ca sa dau mesei de Craciun un pic de culoare. Daca as fi avut acces la un brad adevarat, as fi imprumutat probabil vreo cateve capete de crenguta. Dar cum nu am avut, m-am dus la magazin si m-am intors cu crenguta artificiala de mai jos.

cetina-artificiala

Crenguta pe care am inceput sa o dezmembrez si careia i-am smuls cateva capete.

crenguta-artificiala-brad

Conurile acelea de brad nu erau in planurile mele decorative, asa ca le-am ocolit. Am ramas cu cateva crengute curate si relativ uniforme.

crengute-brad-decoratiuni-masa-craciun

Si pentru ca spal tot ce asez pe farfurii (unde crengutele mele urmau sa sfarseasca), le-am scufundat intr-un lighean cu apa si detergent si le-am curatat bine.

cum-sa-speli-planta-artificiala

Dupa ce le-am clatit si le-am uscat, am strecurat cate o crenguta prin inelele pentru servetele. Voilà.

farfurii-craciun

In ce priveste restul crengutei, am reciclat-o intr-o vaza. Putin stirba, dar dupa ce am asezat-o pe un raft, nu s-a mai observat. Nici nu i-ar fi stat bine acolo daca era mai bogata.

vas-crenguta-brad

Daca nu ai inele rosii pentru servetele, cateva bucati de panglica rosie sunt la fel de bune. De fapt, panglica a fost prima mea optiune, dar nu am mai avut timp de ea. Mi-a placut intotdeauna cum panglica reuseste sa faca mesele mai putin aspre si un pic mai vesele.

decor-panglica-masa-craciun

In final, am pastrat tot decorul mesei in culorile de mai sus. Si iata crengutele mele pe fondul unei mese de Craciun care isi asteapta musafirii:)

cum-sa-impodobesti-masa-craciun-cetina-brad

Exact numai atat verde cat sa scoata servetelele si masa din amorteala…

masa-craciun-inele-servetel

…si sa se stie clar ca e o masa de Craciun:)

masa-craciun-2016-lumanari

Daca te intrebi de unde ai putea face rost de o crenguta de brad artficiala, magazinele de hoby sunt primul meu raspuns. Primo Hobby Creativ, de pilda, are cateva specimene de crengi artificiale de brad. Nici macar nu e nevoie sa fie verde – poate cromatica mesei tale de Craciun e diferita si iti doresti una argintie sau una “pudrata” cu zapada artificiala.

Ori poate un aranjament floral, o plimbare la piata, una  la florarie ori prin padure sau o misiune de salvare a ce se mai poate salva dintr-un brad artificial vechi te face sa te alegi cu materie prima pentru masa de Craciun. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>