taburet-cuie-decorative-f

Mobila si pionezele decorative

Inca un element pe care incerc sa il includ in proiectele mele de decor e mobila cu pioneze decorative. E un trend relativ nou pentru mobila considerata oarecum de lux, dar indeajuns de impamantenit ca sa dau peste pioneze decorative la tot pasul atunci cand pasesc intr-un magazin de mobila si decor.

Am folosit deja pionezele decorative ca sa dau unui scaun retapitat ceva caracter si intentionez sa le folosesc in urmatoarele mele proiecte de tapiterie de cate ori e posibil.

fotoliu-bej

Pana atunci insa, iata cateva piese de mobilier care mi-au facut in ultimele zile inima sa tresara. Nu pot sa nu observ cum cateva pioneze decorative schimba total aspectul unui scaun sau fotoliu si ii ridica considerabil appeal-ul si cota de interes.

De pilda, scaunele acestea simple ar fi avut numai jumatate din farmecul pe care il au fara sirul de pioneze de la baza.

scaune-pioneze-decorative

Bineinteles, piesa mea favorita din poza de mai sus e taburetul (nu am niciodata destule si nici puterea sa le spun “nu” daca imi taie calea). Iata alte cateva exemple. Taburetul de mai jos combina picioarele decorative si captuseala generoasa cu doua(!!!) randuri de pioneze decorative. Ce poate fi mai frumos pentru un iubitor de mobila cu pioneze?

otoman-pioneze-decorative

Ingaduie-mi sa imi raspund singura la intrebare: doua randuri de pioneze decorative PLUS un maner la fel de decorativ.

taburet-cuie-decorative

Sau doua randuri de pioneze asezate intr-un design de intersectari si alternari care imi mangaie ochii si imi face portofelul sa tresara nerabdator.

banca-tapitata-pioneze-decorative

Sau doua randuri de pioneze decorative care urmaresc tot conturul unei banci tapitate, asa incat e imposibil sa nu le observi.

banca-brate-cuie-decorative

Pentru mobila cu accent rustic, am observat ca in loc de pioneze pot fi folosite cuie simple. Acelasi efect – dar ceva mai la locul lor langa panza si lemn de-abia lacuit.

banca-cuie-decorative

Dar piesele mele preferate sunt fotoliile impodobite cu pioneze decorative. Nu ma pot satura de ele. In design-ul celor de mai jos, pionezele sunt aplicate de-a lungul conturului exterior al bratelor, la intervale relativ mari.

scaune-brate-pioneze-decorative

Dar in fotoliile de mai jos, pionezele accentueaza nu numai forma bazei si a bratelor, dar, ce imi place si mai mult, cea a spatelui. In plus, pionezele sunt aplicate la distante mici, ceea ce da fotoliilor un plus de eleganta.

fotolii-pioneze-decorative

Si cuiele simple fac impresie buna, ca in fotoliul de mai jos.

fotoliu-cuie-decorative

In incheiere, usa unui dulap decorat cu panza si pioneze. Imagineaza-ti un astfel de design pe o bucata de lemn invelita in material textil si folosita ca decor de perete. Sau ca un cap tapitat de pat.

In ce ma priveste, dulapul de mai jos mi-a dat o idee despre cum as putea sa maschez si sa repar cateva sertare obosite si doua usi de dulap.

dulap-pioneze-decorative

Trebuie sa recunosc ca, de cand am dat cu ochii de prima piesa de mobilier decorata astfel, am inceput sa privesc pionezele cu alti ochi. In ce priveste planurile mele – in curand, am de gand sa lucrez la un proiect inspirat de poza de mai sus, in care sa folosesc doar pioneze pe o panza de pictura. Simplu, curat, rapid. Abia astept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>