martisor-handmade-inima

Martisor cu paiete

De cate ori ma surprind lucrand cu spor la lucruri care nu imi sunt neaparat necesare, e de obicei pentru ca muntele de lucruri necesare devin tot mai amenintatoare. E mecanismul meu de eschivare. Asa ca in timp ce scaunele mele asteapta sa fie retapitate, eu fac martisoare.

Dar adevarul e ca am nevoie ca, intr-un fel sau altul, sa ma conving ca vine primavara. Ieri am incercat sa ma plimb si mi-au inghetat urechile. Azi ma razbun si fac un martisor.

Nu mai tin minte ultima data cand am facut un martisor, poate in scoala generala:) Ti-am mai povestit ca imi plac martisoarele din metal, dar aveam niste paiete care imi faceau cu ochiul si pe care ardeam sa le folosesc la ceva. Drept pentru care am ales sa fac un martisor in forma de inima, pentru care am avut nevoie doar de materialele de mai jos.

materiale-martisor-fetru-paiete

Niste bucati de fetru ramase de la alte proiecte, un sablon din carton in forma de inima, paiete si ata de cusut.

Am desenat conturul inimii pe fetru si l-am decupat. Dupa care am scos paietele la bataie.

inima-fetru-rosu

M-am asezat comod in fata televizorului si am inceput sa cos paiete, mai intai de-a lungul marginii, apoi in cerc pana am acoperit toata bucata de fetru.

paiete-cusute-pe-fetru

Incet-incetisor, fetrul a disparut.

martisor-cusut-manual

Din spate se vede mai bine cum paietele acopera marginea inimii, astfel incat materialul nu mai e vizibil. Pentru agatatoare, am avut mai multe optiuni. Un cerculet din metal. Panglica. Am ales o bucata de snur, fiindca mi-era la indemana, pe care am lipit-o cu pistolul de lipit.

Mi-a dat prin gand sa acopar toata opera asta cu inca o bucata de fetru in forma de inima, dar martisorul ar fi primit un pic prea multa inaltime, asa ca am renuntat. In plus, cusaturile de pe spate erau decente.

agatatoare-martisor

Paietele ar fi avut mai multe sanse sa arate simetric daca, in loc sa le cos una cate una, as fi folosit un snur de paiete.

snur-de-paiete

Dar diferenta n-ar fi fost prea mare. Paietele au felul lor de a ascunde imperfectiunile cu reflectii de lumina. Iar martisorul meu e exact cum mi l-am dorit. Un fir alb si rosu, si gata!

handmade-martisor-paiete

As fi vrut sa mai fac inca doua martisoare din fetru si paiete – unul verde, in forma de trifoi cu patru foi, altul albastru, in forma de ancora. Dar asta ar fi insemnat un drum pana la magazin, iar eu nu am mai avut rabdare sa iti arat martisorul.

inima-paiete-martisor

As mai fi putut sa tai inca o inimioara din fetru, pe care apoi sa o cos de prima, apoi sa umplu martisorul cu un pic de calti, ca sa ii dau o forma ceva mai rotunda. Dar imi place mai mult plat – e mai discret.

Si plat a ramas. In curand, am sa scriu despre cum sa cosi paiete, in cazul in care esti curioasa. Pana atunci, ma pregatesc sa imi port inima in dreptul inimii.

martisor-facut-de-mana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>