decoratii-pasti-f

In cautarea inspiratiei: Decor pentru ziua de Pasti

Ziua de Pasti a trecut, musafirii au plecat, dar eu sunt inca blocata in timp. Adevarul e ca doar dupa ce totul a trecut am avut timp sa bat magazinele si sa faca cunostinta cu decorul de Pasti de anul aceasta. Care deja se vinde la reducere:)

Dar reducerile n-au importanta din moment ce prefer sa imi fac decoratiile de una singura. Iata aici niste idei, in caz ca ai si tu aceleasi porniri. Chiar daca ocazia a trecut deja anul acesta, nu e niciodata prea devreme sa te pregatesti pentru anul viitor.

Etichete pentru cadouri

etichete-pasti

Daca ai cumva obiceiul de a darui cadouri de Pasti copiilor – sau daca mergi in vizita si vrei sa dai un pic de extra sarm atentiei cu care te prezinti – etichetele cu iepurasi sunt detaliul perfect. Cele de mai sus sunt din fetru si material textil, plus o codita dintr-un mini-pompon. Poti sa simplifici insa proiectul si sa faci totul doar din hartie colorata.

Ghirlande cu iepurasi

banner-iepurasi

Despre afectiunea mea recenta pentru aceasta piesa de decor am de gand sa scriu intr-o zi. Cand organizezi un eveniment intr-o sala sociala, o astfel de ghirlanda insirata pe ata sau panglica da locului un aer festiv. In casa, aspectul e mai problematic si depinde in mare parte de calitatea ghirlandei. Ghirlandele nu sunt neaparat tipul de decoratii care denota eleganta si stil, dar sunt nostime si festive – atat timp cat le folosesti la momentul potrivit.

Ce imi place la ele e faptul ca sunt extrem de versatile. Orice ocazie festiva se preteaza la un mesaj scris cu litere, la cateva fotografii etalate pe o panglica sau la cateva siluete potrivite ocaziei si mesterite dupa modelul celor din imagine. In plus, ghirlandele sunt extrem de usor de facut. Pentru cele de mai sus, de pilda, nu e nici macar nevoie sa tivesti materialul – la urma urmei, te atingi de ele doar atunci cand le scoti la lumina si cand le iei jos. Daca iepurasii de mai sus au fost cusuti, eu as lua in mod sigur calea mai usoara si as folosi pistolul de lipit.

Am sentimentul ca un astfel de proiect imi e in carti. Daca iti propui acelasi lucru, retine ca nu e nevoie de material textil pentru un astfel de proiect – hartia colorata e suficienta.

Ghirlande cu flori

banner-flori

Daca vrei sa iti pastrezi ghirlandele si dupa ce trece ziua de Pasti, daca preferi decoratii o idee mai generice sau daca ai nevoie de decoratii pentru o alta ocazie, poti sa folosesti acelasi principiu simplu si materiale modeste pentru un banner cu flori. Lasa-ti imaginatia sa zburde cu proiectul acesta. Poti sa faci aplici litere, mingi, siluete de orice gen – ori orice altceva se potriveste ocaziei – toate facute din material textil, fetru sau hartie.

Coronite decorative

coronite-primavara

Daca exista coronite decorative pentru Craciun, de ce n-ar exista si pentru Pasti? Cea din dreapta e facuta din bucati de fetru taiate in forme de petale si asezate una peste alta de jur imprejurul unui disc de polistiren. Daca nu ai un disc de polistiren, imi inchipui ca la fel de bine poti folosi unul din carton sau din lemn.

Coronita din stanga ia ceva mai multa imaginatie. Ca sa ramana usoara, as folosi oua de plastic pe care le-as taia pe jumatate si pe care le-as vopsi sau le-as inveli in staniol ori material textil. Dar efortul n-ar fi tocmai usor, asa ca as putea renunta la ouale tridimensionale si as recurge la decuparea catorva astfel de forme din carton, pe care le-as decora apoi cu hartie colorata.

Desigur, poti modela ouale din plastilina sau dintr-un aluat simplu pe care il poti face din faina, apa si sare – dar coronita ar deveni prea grea.

Nu e neaparat sa iti agati coronita pe usa. Acelasi obiect arata perfect ca decor pentru perete, sau asezat in mijlocul unei mese festive, ca in imaginea de mai jos. In cazul acesta, problema plastilinei s-ar rezolva.

masa-copiilor

Saculete pentru cadouri

saculeti-pasti

Cand nu stii ce sa faci cu resturile de materiale ramase dupa proiectele tale de cusut, coase saculete decorative. Am descoperit ca am intotdeauna nevoie de asa ceva – atunci cand daruiesc cadouri mici sau cand vreau sa imi trimit musafirii acasa cu o ciocolata, un desert, o amintire ori un cadou de multumire.

Nu cred ca pozele de mai sus au nevoie de vreo explicatie. Foloseste-ti imaginatia (si imaginile ca un punct de pornire) ca sa creezi saculetele tale proprii si personale. Te asigur ca e o metoda perfecta de relaxare.

Plase pentru cadouri

plasa-cadou-iepuras

Saculetele poti sa ia proportii si sa devina plase in toata regula. Cusute din material de sac cu o silueta aplicata pe una dintre parti, plasele de mai sus imi dau de gandit. O perna croita dintr-un material simplu, cu silueta unui iepuras din fetru pe una din fete. Si alta cu silueta unui puisor. Stai pe aproape, imi scot din nou la lumina masina de  cusut!

Guler pentru caini

guler-catel

Gulerul acesta e absolut adorabil si extrem de usor de facut. E un guleras pentru caini, daca se intampla cumva sa ai in acelasi timp un caine si apetitul de a-l imbraca.

Taie petalele din fetru (poti sa suprapui cate straturi iti cad bine), apoi coase-le in jurul unei benzi din material textil. Voila. Ti-ai transforamat catelul intr-o floare.

Briosa in forma de miel

briosa-miel

Nu tocmai o piesa de decor, dar poti incerca sa o etalezi inainte sa dispara… Cu ochii prin rafturile cu produse de Pasti, am dat de cutia asta si a trebuit sa o trag in chip. Daca faci briose din ciocolata pentru Pasti, acopera-le cu marshmallows – sau poate cateva mini-bezele daca nu gasesti asa ceva. Tavaleste una dintre ele in ciocolata pentru botul mielului. Ochii ii poti taia dintr-o bezea, cu o picatura de ciocolata topita in mijloc.

Sunt convinsa ca metodele tale de improvizare te vor duce mai departe decat imaginatia mea culinara putin cam saraca. Distractie placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>