decor-bicicleta-4-f

In cautarea inspiratiei – Decor cu biciclete

In ultimele saptamani am vorbit despre cateva tendinte in decor pe care le-am observat in timp ce bateam magazinele – printre altele decorul auriu, decorul pe bat si decorul din lemn. Astazi e randul unui altfel de decor, care are mai mult de-a face cu o tematica speciala decat cu o culoare sau un material anume.

Exista in tara asta un fel de fascinatie pentru imaginea poetizata a micilor stradute pariziene sau a celor care serpuiesc prin vreun satuc francez, printre care se strecoara biciclete cu cosurile pline de flori si, bineinteles, avec des baguettes et du vin. :) E poate o evadare dintr-o lume motorizata in care nu poti sa cumperi franzela in cauza fara sa ai acces la o masina si, in mod sigur, e un dor de o viata mai simpla.

decor-perete-bicicleta-metal

Avand ocazia sa fi trait si o viata simpla si una complicata, sunt mai putin inclinata sa imi schimb masina pe o bicicleta, dar inteleg cu siguranta fascinatia pentru simbolurile simplitatii.

Bicicletele sunt peste tot – pe perne, pe materiale, pe servete de bucatarie, pe tablouri. Ce imi place la ele e faptul ca liniile lor atrag instantaneu ochiul si au ceva de a face cu sarmul decorului cu siluete. Ce nu imi place e ca nu e tocmai simplu sa faci astfel de decor cu manutele personale.

Ca sa incepem cu lucrurile mai complicate, iata aici o statueta cu un biciclist pe care, daca o vreau, nu am alta alternativa decat sa imi deschid portofelul.

statueta-argintie-bicicleta

Dar e in regula, pentru ca statueta de mai sus e o idee prea sportiva pentru gustul meu. Iata inca un exemplu.

decor-industrial-bicicleta

Nici bicicletele de mai sus nu ma conving – sunt o idee prea industriale. Inca o incercare…

decor-perete-bicicleta

Bicicleta asta se apropie ceva mai mult de ceea ce imi inchipui ca mi-as aseza pe perete. Asta desi are prea multe detalii, iar eu prefer un decor ceva mai stilizat.

Sa trecem la lucruri pe care le-as aduce cu siguranta acasa. Bicicleta de mai jos are un ceas in loc de roata. Si imi place suportul pe care se sprijina – si bicicleta, si rama:)

ceas-bicicleta

In loc de ceas, o fotografie. N-ar strica sa fie una din Paris…

rama-foto-bicicleta

Suporturile de carte de mai jos sunt absolut adorabile. Daca s-ar intampla sa gasesc la magazinul de vechituri o figurina in forma de bicicleta dintr-un material peste care pot sa ma arunc cu un fierastrau, mi-as face si eu doua suporturi ca cele de mai jos.

suport-carti-bicicleta

Si acum despre ceea ce e posibil:) Pernele cu bicicleta peste care am dat pana acum sunt de obicei brodate.

perne-decorative-cu-bicicleta

Dar daca mi-as dori o astfel de perna, eu as folosi mai degraba vopsea sau un marker ca sa desenez roti de bicicleta pe materialul de perne.

perna-bicicleta-vopsea

Am vazut si materiale vandute la metru care aveau imprimeuri mari in forma de bicicleta. Chiar daca nu am cumparat materialul, bicicleta de mai jos m-a pus putin pe ganduri. Un astfel de imprimeu ar arata fantastic pe un scaun simplu, intr-o singura culoare.

material-imprimeu-bicicleta

Si apoi sunt servetele de bucatarie. Am facut mai demult cateva servete ca cel din dreapta, cu un marker pe cateva bucati de muselina. Daca esti in cautare de imagini, sunt sigura ca o poti gasi pe The Graphics Fairy, site-ul pe care il folosesc atunci cand am nevoie de o fotografie pentru proiectele mele, dar nu vreau sa citesc (prea multi) termeni si conditii. De pilda, ai aici o bicicleta.

servetele-imprimeu-bicicleta

Si, in sfarsit, pentru cand ma simt in stare si pentru cand descopar o metoda usoara sa desenez o bicicleta fara sa am nevoie de talent, am aici un tablou care sa ma inspire…

tablou-cu-biciclete

Destule biciclete si planuri pentru azi. Inapoi la spray-ul de vopsit si masina de cusut:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>