ghirlanda-f

Ghirlandele si decorul festiv

Povestea de dragoste dintre mine si ghirlande a inceput intamplator. Am gasit intr-un magazin niste cartonase in forma de floare care se rugau sa fie folosite la ceva. Magazinul voia sa se scape de ele, asa ca le vindea pe mai nimic, drept pentru care le-am adus sa locuiasca cu mine.

Cand s-au intalnit in depozitul meu de deseuri cu cateva foi de hartie decorativa, s-au aprins instantaneu. Asa ca am decupat cateva cercuri din hartia decorativa, apoi am scos la imprimanta cateva litere si, cum se intampla ca ziua de Pasti sa se apropie, am ajuns la urmatorul rezultat:

ghirlanda-pasti

ghirlanda-pasti1

ghirlanda-aproape

Imi plac ghirlandele atunci cand sunt folosite pentru ocazii festive. Nu sunt insa sigura ce simt pentru ghirlandele folosite ca decor zilnic. Unii le folosesc ca un accesoriu permanent de decor, dar presupun ca ai nevoie de gust ca opera sa nu iti devina un kitch. Kitch-ul, in opinia mea, e acceptabil cand e ocazional, dar ca prezenta zilnica, imi inchipui ca sfarseste prin a toci ceva din simtul frumosului.

(Nota pentru mine: fa cateva marturisiri jenante despre florile artificiale ca decor zilnic.)

Dar sa revenim. Isprava mea de Pasti mi-a deschis apetitul pentru alte ghirlande. Asa ca am facut una pentru o petrecere pe care am dat-o in cinstea unei prietene care pleca definitiv din oras.

bye-ghirlanda

Alta data, am facut o ghirlanda pentru o mica petrecere de nunta. Asta mi-a fost cea mai draga.

ghirlanda-nunta

In sfarsit, una cu ocazia unui baby-shower pe care l-am organizat pentru cumnata mea.

girlanda-baby-shower

Desi imi place sa imi fac singura decoratiile, recent am trecut pe la magazin si am masurat din ochi decorul de Pasti care acum se vinde la reducere, apoi m-am intors acasa cu prada pentru anul viitor. Am incercat-o deja:

ghirlanda-iepurasi1

O ghirlanda pe care nu am incercat-o, dar am pozat-o pe raftul unui magazin e una pe care am de gand sa o incerc anul viitor:

banner-iepurasi

Iata inca una, si ea nedesfacuta, pentru ca am prins-o in chip doar pe raftul magazinului. O astfel de ghirlanda ar arata fantastic in spatele unui bufet la o petrecere de primavara sau de vara.

banner-flori

Cateodata, in lipsa unei ghirlande, imi place sa improvizez. Cand vine Craciunul, in locul unei ghirlande (dintre toate ocaziile, cea pentru care NU am una e Craciunul), am atarnat de suportul semineului cativa fulgi de zapada.

ghirlanda-fulgi

Cu ocazia altui Craciun, am inlocuit fulgii de zapada cu globuri.

camin-craciun

Acelasi principiu, mai putin efort:)

Ghirlandele sunt o metoda simpla de a da unui spatiu un aspect festiv fara prea multe cheltuieli. E nevoie doar de un pic de hartie decorativa, cativa metri de panglica sau ata si un dram de ambitie. Ca sa dai ghirlandei deopotriva greutate si interes vizual, incearca sa suprapui mai multe feluri de hartie decorativa pe care le tai in mai multe forme.

In ce ma priveste, imi place sa imi construiesc ghirlandele din trei sau patru randuri de hartie: un fundal monocrom, unul din hartie decorativa multicolora, apoi ultimul, monocrom, cu litera de rigoare. Cateodata, din exces de zel, mai adaug inca un fundal colorat sau cateva fundite din panglica. Un pic de lipici – si gata!

material-ghirlanda1

material-ghirlanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>