ghirlanda-zi-nastere-poze

Ghirlanda din poze, cu franjuri de hartie

Ti-am povestit deja despre colajele cu poze, in forma de cifre, pe care le-am facut pentru o zi de nastere. Dupa ce am ales fotografiile pentru colaj, am ramas cu cateva zeci de alte fotografii pe care m-a durut inima sa le abandonez in anonimat. Asa ca, in timpul scurt pe care l-am mai avut la indemana, mi-am spus ca am sa fac o ghirlanda simpla, fara pretentii, dar numai buna ca sa tina pozele la vedere.

Trebuie sa marturisesc ca am incropit ghirlanda asta in mai putin de doua ore, cu materialele pe care le-am avut prin casa. Agrafe de hartie de toate culorile, hartie pentru cadouri, sfoara… Nimic sofisticat. Din fericire insa, imperfectiunile astea ar fi fost oricum greu de identificat intr-un restaurant pe jumatate adancit in intuneric, asa ca totul a functionat de minune.

Iata aici ghirlanda mea deasupra bufetului din restaurant. A fost agatata intre cele doua seturi de colaje cu cifre sprijinite de ferestre.

colaj-poze-cifre

Tot ce am facut ca sa ma aleg cu ghirlanda asta a fost sa intind o bucata de sfoara de-a curmezisul podelei si sa prind pozele una cate una cu cate doua agrafe de hartie. Fiindca mi s-a parut insa ca doar pozele mi-ar fi dat o ghirlanda o idee cam saraca, m-am gandit sa fac cativa franjuri din hartie cu care sa le alternez.

Pentru asta, am dezgropat din sertar cateva foi subtiri pentru impachetat cadouri, foi care s-au intamplat sa fie rosii.

hartie-impachetat-cadouri

Si, fiindca am obiceiul de a explica si ce nu trebuie explicat, iata aici tot procesul, de la hartie la franjuri…

cum-sa-faci-franjuri-hartie

Pentru inceput, am taiat foaia de hartie in jumatate ca sa obtin doua fasii lungi. Am indoit hartia in doua de-a latul, apoi inca o data, pana cand am terminat cu o bucata de hartie care mi s-a parut usor de taiat. Numai apoi am indoit-o in cealalta directie, si am inceput sa tai franjurii, oprindu-ma la vreun centimetru de cuta hartiei.

Am desfacut hartia in asa fel incat franjurii sa se alinieze la dreapta si la stanga, dupa care am indoit-o pana cand am obtinut o fasie subtire. Am reindoit-o de-a lungul, am strecurat o bucata de ata pe sub cuta hartiei, si am innodat-o ca sa fac o agatatoare. In sfarsit, am innodat o alta bucata de ata in jurul bazei franjurilor.

In etapa #10, as fi putut sa folosesc doar o singura bucata de ata la baza franjurilor, apoi sa strecor sfoara ghirlandei prin inelul astfel format. Am ales insa sa folosesc o ata ca sa il atasez de sfoara, pentru ca urma sa alternez franjurii cu poze si ar fi fost posibil sa trebuiasca sa ii rearanjez. franjuri-din-hartie

Am agatat cate un franjure doar din doua in doua poze. Mi s-a parut ca prea multi franjuri ar fi inecat fotografiile in rosu.

Si iata aici ghirlanda mea serpuid de-a lungul casei, printre picioare de mobila.

ghirlanda-decorativa-cu-franjuri

Un proiect simplu si (relativ) rapid, daca ai de umplut un colt din casa pentru vreo festivitate. Daca vrei ca ghirlanda ta sa fie o idee mai sofisticata, poti sa folosesti panglica or clame decorative. Pentru vreo doua ore de sortat, taiat si legat insa, ghirlanda mea a fost numai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>