degete-cremvusti-halloween-f

Degete sangeroase din crenvusti pentru Halloween

Ti-am spus ca sunt in toi cu pregatirile pentru Halloween, pe care il vad ca pe cel mai amuzant eveniment social al anului. Asta pentru ca ma prapadesc sa vad copii imbracati in costume si zgariind pe la usile vecinilor ca sa ceara dulciuri.

Ceea ce insa am vrut sa fac anul acesta a fost sa revin la vechea mea traditie de a intampina copiii “la masa”. Mai demult, imi placea sa ii primesc in fata usii cu cate un ochi din gelatina intr-o furculita si un creier din plastic pe o farfurie, pretinzand ca mananc. Am primit de la priviri curioase la uitaturi ingrijorate, dar m-am distrat de fiecare data de minune.

Asa ca anul acesta, fiindca ochii de gelatina si creierul de plastic s-au pierdut, mi-am spus ca e cazul sa ridic traditia la un alt nivel de dezgust.

Ceea de nu suna niciodata bine atunci cand e vorba de Halloween.

Planul era o masa ceva mai consistenta. Primul fel in meniu – degete cu sange. Ideea nu e a mea si nici nu stiu daca as fi vrut sa fie:) Dar e pe cat de simpla, pe atat de dezgustatoare.

Pentru degete, am cumparat un pachet de crenvusti.

cremvusti-pentru-degete-halloween

Am luat crenvustii la rand si i-am crestat in trei locuri. Pentru inceput, un oval in forma unei unghii la unul din capete. Am crestat partea asta ceva mai adanc, dupa care am taiat partea de sus a “unghiei”, pentru ca sa iasa mai bine in evidenta cand crenvustii sunt fierti.

cum-sa-faci-degete-halloween-cremvusti

Vreo doua crestaturi o idee mai jos, pentru primul nod al degetului. Apoi inca vreo trei, pe undeva pe la mijlocul degetului.

cum-sa-faci-degete-sangeroase-cremvusti

Cand faci taieturile de mai sus, tine minte ca fiecare miscare din cutit va fi exagerata mai tarziu, cand crenvustii vor fi fierti. Daca vrei taieturi curate, incearca sa misti cutitul cu atentie si sa nu ciopartesti crenvustii prea mult. Dar vestea buna e ca taieturile imperfecte sunt numai bune pentru Halloween – la urma urmei, asta e ideea.

Am asezat apoi crenvustii in apa fierbinte si i-am fiert cateva minute. Cand au fost gata, i-am aranjat pe un platou si am rupt putin de la baza fiecarui deget, ca sa arate ciopartite:)

degete-din-cremvusti

Am folosit in pic de ketch-up pentru sange. Rezultatul e perfect – si absolut dezgustator.

cum-se-fac-degete-cremvusti-halloween

N-am sa-i mananc, pentru ca nu am obiceiul, dar cred ca si daca ar fi fost parte din meniul zilnic, degetele astea mi i-ar sterge din meniu pentru totdeauna.

degete-halloween-din-cremvusti

Pentru ca nu stiu daca mai pot privi un crenvusti la fel dupa poza asta…

degete-halloween-hot-dogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>