servetel-pasti-f

Inele-iepuras pentru servetele

Ti-am povestit zilele trecute despre masa noastra de Pasti si despre inelele mele pentru servetele, in forma de iepuras. Sau mai precis, ceea ce ar fi trebuit sa fie “inele” pentru ca, din lipsa de timp, au ramas la stadiul de desene bidimensionale. Asta se pare insa ca nu a deranjat pe nimeni.

servetel-masa

Iata mai jos cum am facut iepurasii din hartie, plus cativa pasi aditionali de care nu am mai avut timp inainte ca oaspetii sa soseasca, dar asupra carora revin acum, cand apele s-au linistit.

Ideea inelelelor in form de iepuras nu imi apartine. Am hotarat sa le fac dupa ce le-am vazut aici.

Am ales sa imi desenez singura iepurasii, desi autoarea blogului de mai sus pune la dispozitie un tipar pe care il poti descarca in cateva secunde. Dar cum desenul era simplu, mi s-a parut mai usor sa il fac singura, dupa modelul ei. Nimic sofisticat.

iepuras-desen

Am ignorat papionul iepurasului. Musafirii mei isi stiu deja locurile si nu mai au nevoie de etichete.

Am copiat desenul de mai sus pe o foaie curata, apoi am trasat conturul cu o carioca neagra. De fapt, am copiat iepurasul de doua ori pe aceeasi foaie de hartie, ca sa imi usurez munca mai tarziu.

iepurasi-carioca

Mi-am pus la treaba masina de copiat si am scos la imprimanta mai multe seturi de iepurasi, copiind foaia de mai sus pe hartie cartonata.

multi-iepurasi

Apoi i-am decupat pe rand. M-am ales cu o gramajoara consistenta de iepuri fara urechi.

iepurasi-decupati1

Iepurasilor mei le lipseste putina culoare, probabil botul roz.

iepuras-fara-bot

M-am jucat cu ideea de a adauga un pompon roz in loc de nas, dar n-am avut timp sa cumpar asa ceva, iar in cutiile mele cu materiale nu am gasit decat niste abtibilduri in forma de inimioara ramase de la Valentine’s Day. Nu aratau grozav in loc de nas, asa ca am decupat in graba cateva buline mici dintr-o hartie colorata roz.

Am rulat servetelele ca aici:

servetel-rulat

Cu cateva minute inainte ca musafirii sa soseasca, lipeam nasurile iepurasilor de jur imprejurul mesei. E clar ca nu mai aveam timp pentru nici un inel, asa ca am decis sa imi abandonez iepurasii asezati doar pe servetele.

Nimeni n-a observat.

masa-iepuras

(Unul din iepurasii de mai sus nu are inca nas. Ghici care.)

Masa a iesit perfect, dar simteam nevoia inca unei culori de contrast. Imi place sa imi aranjez masa in doua culori, iar la sfarsit sa adaug un element intr-o culoare neasteptata. Mi-am spus ca o bucata de panglica maro ar da mesei un pic de culoare, iar iepurasilor – o fundita in loc de papion. In plus, as putea sa leg iepurasii de servetel, ca sa nu ameninte sa fuga la vreun curent de aer.

Dar panglica nu s-a intamplat pentru ca soneria a inceput sa zbarnaie si musafirii au navalit in casa. Iata insa aici ce as fi vrut sa fac.

Sa fac doua taieturi in partea de jos a desenului. (Scuza-mi atrocitatile de mai jos, dar nu mi-am gasit cutitul de hartie. Iar foarfeca mai mica e undeva pe la etaj. Si scarile sunt multe…)

gauri

Sa strecor panglica in cele doua taieturi.

iepuras-panglica

Sa strecor servetelul in inelul din panglica

servetel-panglica

Si sa ajung la rezultatul asta.

iepure-funda

Daca ma gandesc bine, iepurasii fara panglica sau inel au fost mai usor de folosit. Cateodata, musafirii mei nu stiu unde sa aseze inelele cand suntem prea multi la masa, dar de data asta iepurii mei bidimensionali n-au luat prea mult loc.

Happy End:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>