vopsea-f

Ce poti sa faci cu vopseaua-spray

Daca cineva m-ar intreba care a fi obiectul pe care l-as lua cu mine pe o insula pustie, as raspunde fara multe ezitari: vopseaua-spray.

spray-vopsit

Desigur, asta denota o oarecare tenta de optimism. La urma urmei, exista posibilitatea lipsei de hrana si tristetea lipsei de companie. Iar in ce priveste vopseaua-spray, nu pot nici sa o mananc, nici sa o beau, oricat s-ar potrivi cu decorul insulei.

Dar astea sunt detalii. Important e sa pot schimba culorile care nu-mi plac. Vopseaua-spray ma face sa ma simt ca un fel de regina a cromaticii, unde toate obiectele se supun vointei mele decorative, fara drept de apel.

Nu mai imi pot inchipui viata zilnica fara un flacon de vopsea-spray. Imi place sa vopsesc totul – nimic nu e in siguranta. Si asta pentru ca, de-a lungul timpului, am descoperit puterea de transformare a acestui obiect subestimat.

Nu am fost prea diligenta in a face poze obiectelor pe care le-am transformat cu un pic de spray de vopsit. Dar iata cateva din ele. Pentru unele, ai nevoie sa faci un efort de imaginatie pentru a-ti inchipui cum aratau “inainte”.

Scaun

scaun-dupa

La inceput m-am gandit sa curat scaunul si sa-l dau cu lac. Dar vopseaua-spray ma chema pe nume. Oricum, chiar daca rezultatul final ar fi lasat de dorit, scaunul nu putea sa sfarseasca mai rau decat incepuse.

Vaza

vaza-alba

Nu am o poza cu “inainte”, dar imagineaza-ti toate culorile paletei cromatice adunate la o sedinta de comitet. Cam asa arata vaza inainte. Am dus-o afara, am atacat-o cu doua straturi de vopsea, iar acum sta cuminte, fara sa strige insulte cromatice, in bufetul din living-room.

Am avut insa grija sa nu vopsesc interiorul vazei. Nu stiu daca masura e necesara sau nu, dar nu am vrut sa imi otravesc florile numai pentru ca imi plac vasele albe.

Gaina

gaina-vopsita

La inceput a fost rosie. Nu am o poza pentru “inainte” pentru ca am sarit imediat sa o vopsesc. Am gasit gaina intr-un magazin de vechituri si mi-am spus ca i-ar sta bine in mijlocul mesei de Pasti. In varianta ei alba, gaina face oua de ciocolata in fiecare primavara si e deliciul copiilor care vin in vizita.

Presupun ca poti zice acum ca umblu cu gaina vopsita. (Ah, nu m-am putut abine sa n-o spun!)

Rame de tablou si oglinda

rame-vopsite

Aproape fiecare rama veche de tablou sau oglinda care ajunge pe mana mea trece prin tratamentul cu vopsea-spray. Fie ca schimb sau numai improspatez culoarea, vopseaua-spray imi da o libertate extraordinara. Daca gasesc o rama cu o forma care imi place, culoarea nu mai conteaza fiindca se poate  schimba extrem de usor.

Si asa mai departe. Folosesc vopseaua-spray ca sa atac totul, de la lampi si ghivece de flori la piese de mobilier si obiecte de decor pe care le construiesc singura, din lemn. Cu cateva flacoane de vopsea-spray, decorul casei devine o misiune posibila – si placuta.

Frumusetea vopselei-spray sta in faptul ca se aplica usor, curat si nu lasa urme de pensula care striga “sunt obiect vechi acoperit cu vopsea noua!” Si ca, in functie de cea pe care ai ales-o, poti sa vopsesti orice – de la lemn si metal la plastic, sticla si ceramica.

Dar ce imi place la vopseaua-spray e ca e unealta perfecta pentru cei neinzestrati cu darul rabdarii (vorbesc despre mine, daca nu ti-ai dat seama). Cand vreau sa schimb culoarea unui obiect am nevoie doar de un flacon cu vopsea, o prelata care sa acopere obiectele din jur si un spatiu foarte bine aerisit (vopsesc doar in curte sau, in cel mai rau caz, in garajul deschis, cu o masca pe fata). Aplic spray-ul in mai multe straturi subtiri, intre care astept ca vopseaua sa se usuce. Daca nu socotesc timpul petrecut asteptand, nici un proiect nu mi-a luat pana acum mai mult de 10 minute.

In curand voi scrie despre noile mele aventuri in vopsit cu spray. Stai pe aproape!

4 Comments on "Ce poti sa faci cu vopseaua-spray"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>