bloguri

Bloguri care merita citite – Stil Organizat

De-a lungul aventurilor mele in decor, m-am oprit de cateva ori sa povestesc despre cate un magazin romanesc care mi-a mers la inima, despre cate un targ de amenajari imobiliare din care m-am ales cu ceva idei, sau despre cate un obiect facut de alte maini. Cu toate astea, inca nu am vorbit despre nici un site romanesc de decor.

Dar astazi lucrurile se schimba:)

Poate nu stiu unde sa le caut, dar sunt putine blogurile personale romanesti care sa satisfaca apetitul pentru handmade si decorat al unei iubitoare de arts & crafts si de decor interior. Un motiv in plus pentru ca sa revin mereu la cel despre care vreau sa vorbesc astazi, cu un nume simplu si cat se poate de clar: Stil Organizat.

masa-tema-marina-stil-organizat

(Masa cu tema marina – via Stil Organizat)

Marturisesc ca nu cunosc autoarea din spatele lui. Sunt doar un cititor entuziast si putin complexat. Din fiecare poza ma priveste cate o fata de masa perfect apretata, sertare in care fiecare lucrusor are locul lui, ori copaci in floare care ma fac sa ma uit pe sub sprancene la bietele mele tufe. Ca sa nu mai spun de retetele de sarlota, care imi fac briosele de banane sa se ascunda de sfiala.

sarlota-stil-organizat

(Sarlota – via Stil Organizat)

Gabriela, cea din spatele blogului, explica totul – de la specii de flori si organizare de seminte la ce e si cum se face un bain-marie sau se organizeaza o plecare in concediu. Dar ce te convinge sa revii e faptul ca totul e marinat bine in entuziasm. Imediat dupa ce ai citit, iti vine sa te apuci de organizat casa din tavan in temelii.

Iar Gabriela te ajuta si la asta, pentru ca a pregatit pana si formulare care sa iti inlesneasca eforturile. Nu te alegi numai cu organizatul casei, dar o faci cu stil, ca un manager rafinat de multinationala.

organizare-hartii-stil-organizat

(Organizarea hartiilor – via Stil Organizat)

Si apoi e autenticitatea. Sunt putin obosita de site-urile care recicleaza aceleasi imagini, cu proiecte preluate de la alte surse si cu un stil impersonal, de slideshow. Vocea Gabrielei e, dimpotriva, entuziasta si personala. Imaginile sunt din casa sau din plimbarile dumneaei. Continutul e nou. Povestile sunt istorii personale. E aici o caldura care lipseste din colectiile online de imagini fara sursa si fara trecut.

targ-vechituri-stil-organizat

(Targ de vechituri – via Stil Organizat)

Daca alte site-uri sunt centrate pe o activitate singulara, fie ea cusut, gatit sau gradinarit, Stil Organizat te duce un pic peste tot. Cateva retete, cateva aranjamente de masa, cateva obiecte de decor, multa organizare, un pic de gradinarit ori renovat si o doza potrivita de evaluat targuri si piete. Mai facem un sapun, mai transformam o bijuterie, mai vopsim o vaza, mai punem de o dulceata (de trandafiri, bineinteles!) – cu alte cuvinte suntem trecute prin tot ce inseamna gospodareala facuta cu talent.

vaza-aurita-stil-organizat

(Vaze aurite – via Stil Organizat)

In plus, Stil Organizat are si un magazin online. Spre deosebire de alte magazine, multe din produsele vandute aici au in spatele lor o poveste pe care o poti citi pe blog. Daca tot a venit vorba despre combinat activitati.

Deci daca ai timp si pofta sa vezi ce pot face doua maini dibace intre peretii unei gospodarii, opreste-te din cand in cand pe Stil Organizat. E ca si cum ai pasi in casa unei prietene care face totul ca la carte. Si unde stii ca dulceata e buna, cafeaua calda, fata de masa impecabila – si compania placuta:)

la-cafea-stil-organizat

(O cafea toamna – via Stil Organizat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>