iepuras-satul-f

Aventurile unui iepuras traumatizat – Episodul al doilea

Am mai pomenit in cateva randuri pe blogul acesta despre ce i se intampla intotdeauna iepurasului de Pasti atunci cand ne calca pragul. Pe scurt, a devenit un fel de traditie ca iepurasul sa intre in incurcatura. Asa ca astazi m-am gandit sa fac din nou o recapitulare (actualizata) a peripetiilor lui de-a lungul anilor, ca un fel de avertisment.

In caz ca iepurasul citeste blogul asta si are de gand sa mai treaca pe aici.

Pe scurt, acum doi ani ne intorceam acasa, cand am simtit ca am lovit ceva cu botul masinii. Speriati, am oprit, am deschis usa si am fugit in fata masinii sa vedem ce se intamplase.

Si acolo am dat cu ochii de imaginea asta infioratoare.

iepuras-lovit-masina

Ne-a trebuit un an sa ne revenim din soc. Ca un facut insa, in primavara urmatoare, sosind acasa din nou, am trecut peste ceva cu rotile masinii. Deja patiti, am simtit un nod in gat. Am coborat din masina tremurand, ca sa gasim sub roti acelasi iepuras care nu isi invatase lectia.

accident-iepuras

Am inceput sa credem ca avem de-a face cu un iepure care isi extrage satisfactia din a-si trai viata la limita. Asa ca anul acesta am fost cat pe ce sa ne decoram intrarea cu scena de mai jos.

iepuras-destul

(Traducere: M-AM SATURAT! Toata lumea imi cere oua.)

Dar ne-am gandit ca poate e prea mult, asa ca am recurs la solutii culinare. Cu alte cuvinte, l-am facut friptura.

friptura-de-iepure

Iepurasul de Pasti a invatat deja ca nu calca pe pamant solid atunci cand ne paseste pragul. In schimb, cei care au ceva de castigat din tot calvarul lui sunt musafirii nostri. Daca se intampla ca iepurele sa isi dea duhul in fata casei, musafirii rad deja cand ne bat la usa, ceea ce destinde atmosfera de la bun inceput. Iar daca dau cu ochii de bietul animal doar cand ajung in casa, atmosfera se schimba pe loc.

Asa ca imi inchipui ca iepurasul mai are de tras. La urma urmei, fiecare trebuie sa isi castige existenta cumva, iar meseria de iepure cascador are si ea farmecul ei.

Cel putin pentru noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>