Cutii de cadouri in forma de morcovi

Afara mormanele de zapada stau inca ingramadite unul peste altul, dar gandul mi-e la masa de Pasti. Poate fiindca am auzit niste pasari ciripind in copacul din spatele casei si, chiar daca suna ciudat cu tot albul de peste oras si cu caldura in casa data la maximum, am avut pentru un moment senzatia ca a venit primavara.

Dezamagire totala cand am ridicat ochii de pe monitor si cand mi-am scos nasul afara. Dar nu mai conteaza. Mai sunt doua luni pana la Pasti, iar doua luni sunt – cat? 60 de zile? O nimica toata.

Asa ca astazi iti voi arata cum am mesterit anul trecut cutii de cadouri in forma de morcovi, pentru oaspetii pe care i-am avut la masa in ziua de Pasti.

Ideea nu e noua. Tot ce am facut e sa o incerc si eu. Iata rezultatul:

cutii-morcov

Am umplut cutiile cu bomboane de ciocolata si le-am oferit musafirilor la plecare, pentru momentele de mai tarziu in care au nevoie sa rontaie ceva dulce.

Din nefericire, nu am facut poze care sa explice procesul, dar procesul e atat de simplu, incat ma indoiesc ca e nevoie de prea multe explicatii. Scoate la imprimanta tiparul de aici, decupeaza-l, apoi deseneaza-l pe hartie portocalie. Din cate imi aduc aminte, am reusit sa fac doua cutii dintr-o singura foaie A4.

Apoi am indoit hartia de-a lungul fiecarei muchii, fara sa fie nevoie sa marchez indoiturile inainte de a le face – e clar unde le e locul. Apoi mai e nevoie doar de o singura lipitura, pe o singura muchie. Dupa ce le-am umplut cu dulciuri, am legat cutiile cu panglica verde, ca sa aduca a morcovi.

Daca nu vrei neaparat sa te alegi cu o gramada de morcovi de hartie, poti foarte bine sa folosesti acelasi tipar si cu alte culori de hartie sau panglica. In functie de materialele pe care le ai, rezultatul poate merge de la nostim la elegant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *