In cautarea inspiratiei – Obiecte de decor

Asa cum ti-am promis, iata prima incercare saptamanala de a-mi zgandari imaginatia si provoca inspiratia batand magazinele de decor. E aproape imposibil sa nu gasesti ceva care poate fi facut cu mainile tale, fara sa trebuiasca sa platesti pretul de multe ori piperat al obiectelor de decor.

Cuvinte inspirationale pe lemn

semn-decorativ

Ori orice alte cuvinte… Ideea e ca un astfel de semn poate fi reprodus fara mari eforturi. Daca ai cateva bucati de scanduri, un fierastrau si niste vopsea abandonata prin vreun colt al casei, nu mai ai nevoie decat de un pic de rabdare. Taie cateva bucati de scandura de aceeasi lungime, ataseaza-le cu altele doua asezate perpendicular pe spatele semnului, apoi vopseste semnul si aplica-i fie litere intr-o culoare contrastanta, fie imagini. O singura litera supradmensionata ar fi o alegere eleganta si  mult mai simpla.

Si alte cuvinte inspirationale pe blocuri de lemn…

lemn-decorativ

Nu sunt tipul caruia ii place sa isi scrie gandurile pe pereti, dar trebuie sa recunosc ca semnele acestea sunt adorabile (mai ales cel cu ciocolata si Someday is not a day of the week – ar trebui sa le port agatate in piept!) De data asta poti sa improvizezi cu o singura bucata de lemn, mai groasa, care sa poata sta in picioare. Sau una intarita cu patru sipci lipite pe spate. Alege vopsele in culori contrastante pentru ca semnul tau sa aiba mai mult impact vizual.

Brelocuri pentru pahare de vin sau sampanie

breloc-pahar

In cazul in care sertarele iti sunt pline cu martisoare primite de-a lungul anilor si cu care nu stii ce sa faci, iata o idee. Daca ai multi invitati de Anul Nou sau de ziua ta, ti se intampla, probabil, sa auzi cate un musafir care si-a ratacit paharul intrebandu-se care e al lui. O modalitate simpla de a evita confuzia e de a atasa un mic obiect de piciorul fiecarui pahar. Imi plac brelocurile pentru pahare, dar mi se par un rasfat absolut evitabil. Ataseaza cate un martisor unui inel facut din sarma (sau unei fasii de panglica) – si te-ai ales cu un breloc care nu te costa nimic.

Mingi decorative

mingi-decorative

Si favoritele mele… Mingile astea decorative mi-au inmuiat inima de cum le-am vazut. Nu stiu cu ce sunt acoperite, dar nu te poti abtine sa le atingi. Ar fi un proiect extrem de simplu: trebuie doar sa invelesti o minge din styrofoam intr-o bucata de blanita (eu una, as prefera albul). Sau, daca nu gasesti styrofoam, poti sa invelesti in blana orice material ai la indemana si pe care il poti transforma intr-o sfera mai mult sau mai putin perfecta, de pilda un ghemotoc consistent si compact de hartie. Puse intr-un bol sau, mai simplu, pe un teanc de carti ori pe un colt de mobila in completarea unei colectii de decor, mingile ar adauga textura spatiului si l-ar face mai cald si mai primitor. Ceea ce e, desigur, meritul blanitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *