De ce ai nevoie de un capsator

Din seria “Unelte de care nu ma pot lipsi”, iti aduc azi capitolul ”Capsatorul”. Viata mea se imparte in doua: inainte si dupa ce mi-am cumparat acest obiect subestimat.

Inainte: chinuindu-ma sa bat cuie sau sa folosesc lipici cand voiam sa fac o rama de tablou, sa tapitez un scaun sau sa imi construiesc decoratii din lemn.

Dupa: pac, pac, pac.

Catalizatorul schimbarii?

capsator1

Daca ai porniri decorative si nu ai investit inca intr-un capsator, iti recomand sa o faci cat de curand. De la cele mai simple reparatii in jurul casei – pe care le poate face de zece ori mai simple – pana la piese de decor pe care nu ti-ai fi putut vredata inchipui ca le poti face singura, capsatorul iti deschide o intreaga lume de posibilitati decorative.

Iata cateva poze cu obiecte care datoreaza din plin capsatorului meu (despre cateva dintre ele se poate sa fi citit deja):

colaj-capsator

Si iata cateva idei pe care le poti pune in practica daca ai un capsator:

  • Retapiteaza un scaun de bucatarie cu un material nou, capsand materialul in partea de dedesubt a a scaunului.
  • Renunta sa acoperi un fotoliu vechi cu paturi triste care par sa strige “ascund un fotoliu uzat!”, analizeaza putin cum a fost acoperit scaunul, apoi recreeaza si ataseaza tapiteria cu ajutorul capsatorului.
  • Construieste-ti singura rame de tablou din patru bucati de lemn lipite la colturi si intarite cu capse. Vopseste apoi rama intr-o culoare care ti-e pe plac. Poti sa incadrezi panzele pe care le pictezi singura cu o astfel de rama. Nu e nevoie de sticla- de multe ori tabourile arata mai bine fara reflectiile incontrolabile ale sticlei.
  • Construieste o rama-suport din patru bucati subtiri de lemn, apoi intinde peste ea o bucata de tapet sau de material textil cu un design care iti place si capseaza-l in spatele ramei. Obiect instantaneu de decor pentru perete.
  • Capseaza orizontal cateva randuri de sipci intre doua bucati de scandura, pentru a crea o ladita decorativa pe care apoi o poti vopsi. Ascunde-ti ghivecele de plastic in ladita.
  • Asaza cateva sipci de lemn pe podea, si creeaza un design care ti-e pe plac. Apoi capseaza sipcile una de alta si vopseste-ti opera de arta. O alta piesa usoara si ieftina de de decor pentru perete.
  • Inveleste interiorul unui sertar in catifea, atasand materialul cu capse.

Si asa mai departe.

Daca iti spui ca tot ce face capsatorul poate face si lipiciul, ia in considerare cateva detalii:

  • Lipiciul e (scuza-ma!) lipicios, murdar si iti poate da batai de cap. Capsele sunt curate si rapide.
  • Lipiciul poate costa mult si se poate termina repede. Dupa ce ti-ai cumparat capsatorul, singura investitie periodica raman capsele, care te tin mult mai mult.
  • Ai nevoie de timp ca sa astepti sa se usuce lipiciul. Capsele rezolva problema pe loc.
  • Daca ai facut vreo greseala sau vrei sa refaci proiectul, lipiciul e greu de indepartat si curatat. Capsele se indeparteaza relativ usor, iar urmele fie ca sunt nesemnificative, fie se pot repara usor.

In ce priveste optiunea ciocanului si cuielor, capsatorul castiga usor. Ai nevoie doar de o mana si o singura miscare pentru a aplica o capsa – ceea ce nu poti sa spui despre cuie si ciocan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *