In cautarea inspiratiei – Decor cu litere pentru perete

Una din metodele mele preferate de a condimenta un spatiu e aceea de a include litere supradimensionate in decor. Din nefericire, prea mult strica si aici, asa ca trebuie sa ma rezum doar la cateva astfel de accente decorative.

Intr-o plimbare printr-un magazin, am gasit o multime de modalitati de a aduce literele in decor, fie cu subtilitate, fie cu tot avantul. Iata cateva astfel de obiecte, pe care probabil ca voi incerca sa le reproduc mai repede sau mai tarziu.

Decor de perete din panza de sac

initiala-sac

Sau din orice alt material monocrom pe care poti desena o litera cu markerul permanent. Ai nevoie doar de o rama pe care o poti construi singura din patru sipci lipite si capsate la colturi si de ceva material. Imi place aspectul rustic al panzei de sac. Daca iti place sa iti schimbi decorul odata cu sezonul, panza de sac e perfecta pentru lunile de toamna.

Tablou

b-picture

Ceva mai sofisticat decat patratele simple de mai sus, tabloul asta nu e nici el greu de reprodus. Daca ai o rama goala pe care nu stii cum sa o folosesti, taie o bucata de carton dintr-o cutie, inveleste-o intr-o panza de sac si aplica-i un strat aditional dintr-o hartie inchisa la culoare. Nu e nevoie ca design-ul central sa fie atat de sofisticat – numai amestecul de texturi si forme da destul dramatism tabloului.

Tablou + aventuri in traforaj

c-picture

Un pas in plus pe scara dificultatii daca te gasesti in situatia de a-ti construi singura litera din mijloc – sau mai jos, daca o gasesti gata facuta intr-un magazin. Vopseste-o cu un spray de vopsit si lipeste-o pe o bucata de carton invelita in panza de sac. Imi place constrastul panzei de  sac cu albul ramei, dar nu sunt sigura ca mai e nevoie de mega-funda cu dungi albastre. Eu una, m-as rezuma doar la rama.

Traforaj – episodul al doilea

p-traforaj

Daca tot suntem la capitolul traforaj, iata inca un proiect in care iti poti testa rabdarea. As lua piesa asta doar ca pe un punct de pornire. Daca iti place design-ul chevron, foloseste banda de vopsit ca sa obtii linii curate. Dar la fel de dramatica – sau poate si mai spectaculoasa – e o litera simpla, vopsita intr-o singura culoare. Negrul iese intotdeauna in evidenta cand e vorba de astfel de obiecte cu valente arhitecturale, iar design-ul monocrom lasa forma literei sa vorbeasca, mai degraba decat sa o inabuse cu stridente cromatice.

Nu ma topesc nici aici dupa funda, care nu mi se pare deloc necesara.

Decor de perete cu lumini – sau fara

m-picture

Un proiect pe care l-as lua din nou doar ca pe un punct de pornire. Daca ai o panza nepictata si nu stii cum sa o folosesti, un design chevron peste care adaugi o litera supradimensionata iti poate rezolva dilema. Lipsit de pretentii si cu o tenta jucausa, obiectul se potriveste bine unei camere de copil sau adolescent. Dar, in functie de culorile si designul pe care il alegi, poate sa se transforme intr-o piesa eleganta pentru un decor modern.

Bulinele decorative par o incercare non-tehnica de a da impresia unui decor cu lumini, ca cel pe care il vezi aici, unde gaurile din panza ingaduie luminii sa creeze o feerie nocturna. Din pacate, luminitele din panza de mai sus sunt doar o iluzie.

Citeste mai departe despre alte obiecte de decor care aduc litere supradimensionate in prim plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *