Servet de bucatarie vintage

Un proiect atat de usor si de relaxant – numai bun pentru o zi ploioasa. Sau pentru cand nu ai chef sa faci nimic altceva, dar ti-e urat gandul unei zile pierdute.

Un servet de bucatarie cu design vintage.

servetel-vintage

Povestea servetului… Am gasit la un magazin un material usor si extrem de ieftin, care ma chema pe nume.  M-am gandit ca pot sa il folosesc pentru niste servete de bucatarie. Asa ca l-am adus acasa.

material-servetel

Am scos masina de cusut si am cautat un episod nou din NCIS… Dupa care am inceput sa cos dreptunghiuri.  (Ti-am spus ca imi place sa cos dreptunghiuri la masina? Nu yoga, nu spa – dreptunghiuri. Asta e metoda mea de relaxare.)

masina-de-cusut

Am intretinut pentru putin ideea de a lasa franjurii materialului la vedere. Dar cum nu eram sigura cum se vor comporta dupa cateva spalari, am tivit si partea asta.

franjuri

Dreptunghiurile sunt gata, dar putin cam palide. Au nevoie de o infuzie de sarm.

servetele-cusute

Intra in scena o resursa fantastica : The Graphics Fairy. Gasesti aici o multime de imagini pe care le poti folosi gratis pentru proiectele tale. Am ales un design simplu – era prima mea incercare – si l-am scos la imprimanta.

lampa

Apoi am copiat design-ul pe servet, cu ajutorul unui marker permanent. Ca sa imi usurez munca, am atasat foaia de material cu doua ace cu gamalie. Apoi l-am asezat pe o masa de sticla si am asezat o lampa pe podea, sub masa, pentru ca lumina sa ia ceva din opacitatea materialului.

lampa

Dupa care am inceput sa copiez… Nimic mai bun pentru cateva minute de reflectie decat un sfert de ora de desenat. Pe la litera “F” am inceput sa reflectez asupra unui nou proiect eseistic. Cand ajuns la “C” mi-am intors atentia asupra unor probleme de stilistica.

M-am distrat.

Am folosit doua feluri de marker: unul mai subtire, pentru liniile fine…

marker-subtire

…si altul mai gros, pentru litere.

marker-gros

Nu a luat mult. Nu a trebuit sa imi protejez masa pentru ca materialul ma obliga sa folosesc markerul usor, cu atingeri scurte si foarte, foarte fine.

Si iata-l gata.

servetel-final

E o idee buna sa speli materialul inainte de a-i aplica design-ul. Eu nu l-am spalat pentru ca nu mi-a fost data virtutea rabdarii. Dar l-am spalat si calcat dupa ce a fost gata. Markerul s-a decolorat doar o idee, iar culoarea nu s-a raspandit in jurul design-ului. Iar un design o idee mai decolorat ii sta bine unui servet vintage.

Ce poti sa faci cu o bucata de material si un marker nu are limite. In ceea ce ma priveste, am de gand sa fac un set intreg de servetele de masa. Ar arata fantastic pe fondul unor farfurii albe, pentru masa de Thanksgiving.

Dar la fel de bine pot sa fac cateva perne sau chiar sa dau un pic de zvac unui scaun plictisit. Ori sa imi creez propriul design.

Posibilitati, posibilitati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *