In cautarea inspiratiei

Daca cineva mi-ar cere sa ma autocaracterizez in doar cinci cuvinte, nu mi-ar fi greu deloc sa o fac.

Idei multe, fapte mai putine.

Ori poate ar trebui sa reformulez: nu e neaparat ca nu fac ceea ce imi propun, ci ca duc ceea ce fac doar pana aproape de sfarsit. Cand ajung la un pas de a incheia un proiect vechi, ma ia un dor inexplicabil de a incepe unul nou si las totul balta.

Exista doua feluri de oameni: oameni carora le place sa inceapa un proiect si oameni carora le place sa il sfarseasca. Eu sunt unul din eternii incepatori care gazduieste in garaj un numar impresionant de proiecte pe trei sferturi terminate. Nu pentru ca imi pierd interesul, ci pentru ca interesul meu pentru proiecte noi e intotdeauna mai mare.

Sunt atatea proiecte de decor la care as vrea sa lucrez si atatea idei care imi trec prin cap! Daca altii intretin fantezii despre vacante la mare sau munte si despre croaziere interminabile, in fanteziile mele apar ca personaj central cu un capsator in mana, patru sipci si un spray de vopsit.

Poate ca mi-am gresit vocatia.

Din pacate, multe din astfel de proiecte raman fantezii. Desigur, pentru unele nu am timp, pentru altele nu am rabdare. Dar unele dintre ele raman intr-o eterna faza intermediara, despre care mi-e imposibil sa scriu pe acest blog. La urma urmei, un proiect neterminat e departe de a fi inspirational.

Asa ca mi-am spus – de ce sa te privez de niste idei pe care le gasesec interesante, numai pentru faptul ca nu am reusit sa le pun in practica? Ce-ar fi daca ti-as impartasi ideile mele si te-as lasa pe tine sa le transpui in realitate, in cazul in care alegi sa o faci?

Asa ca am hotarat ca in fiecare saptamana sa plec prin magazine in cautarea inspiratiei si sa iti spun ce mi-ar placea sa creez sau sa recreez. Nu e un secret faptul ca folosesc uneori magazinele de decoratiuni interioare ca o sursa de inspiratie pentru a recrea piesele care imi plac la preturi mult mai mici. Prin urmare, sper ca, hranita cu astfel de idei, inspiratia ta se va concretiza mai repede decat a mea in lucruri mesterite de mainile tale.

Iata deci prima tentativa de a gasi inspiratia intr-un un magazin de decoratiuni interioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *